22-08-2018 02:11 PM
Dzień dobry wszystkim. Od dosłownie 1 dnia jestem posiadaczem TV UE43NU7472. Niestety ten TV nie bardzo chce odtwarzać materiały video przygotowane kodekiem XviD i DivX, przy czym chodzi w szczególności o XviD. Przez to żona mi się wielce sfrustrowała, bo nie może bez komplikacji oglądać na nowym TV swojej kolekcji filmów, seriali i filmów rodzinnych. A ponieważ to ja wybrałem w/w TV frustracja przelana została na mnie. Dodam, że w/w telewizor zastąpił inny TV Samsunga (z 2011 r.), który bezproblemowo odtwarzał takie materiały.
W związku z powyższym mam takie pytania:
1) od kiedy Samsung zrezygnował z wspierania w/w kodeków i czy dotyczy to wybranych modeli czy wszystkich TV z 2018 r. (N), a może także wczesniejszych?
2) jakie były powody w/w rezygnacji - przecież XviD ma zdaje się status wolnego oprogramowania (był tworzony jako alternatywa dla nielegalnego na początku DivX i jako kodek umożliwiający odtworzenie video nawet na starszym sprzęcie)?
3) czy jest możliwe odwrócenie tej jakże niekomfortowej sytuacji (np. aktualizacją oprogramowania)?
4) jakie są możliwe sposoby obejścia w/w sytuacji - przy czym to tak dla ciekawości, bo jak żona dalej będzie smutna to chyba konieczne będzie rozejrzenie się za inną marką tv.
Liczący na pomoc G. z Krakowa
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
24-08-2021 06:35 PM
Niezły, tez 100HZ tylko trochę kosztuje jak na 55 cali....
27-08-2021
07:10 PM
– ostatnio edytowany
27-08-2021
08:19 PM
przez
OleksiiA
Jeśli tych filmów jest mało, możesz je przekonwertować. Ale nie wiem, czy warto się w to bawić, konwersja skompresowanego pliku to kolejne straty jakości. Niestety, dopiero zakup ostatniego Samsunga pozwolił mi zauważyć, jak dużo filmów jest zakodowanych w DivX/XviD. Średnio 2 na 3 filmy nie były do odtworzenia albo z powodu kodowania DivX, albo dźwięku DTS. Pytasz od kiedy Samsung przestał wspierać? Zobacz, kiedy powstał ten topik. Sytuacja ciągnie się już kilka lat i raczej nie liczyłbym, aby się coś zmieniło. A obietnice supportu Samsunga można sobie w buty wsadzić, bo gdyby chcieli zrobić, dawno by zrobili.. Dodatkowo jeśli oglądasz filmy na Netflixie, uważaj, bo Samsung nie wspiera DolbyVision, a coraz więcej filmów używa tej technologii HDR.
Zakup telewizora innej marki może nie rozwiązać problemu. Firmy po macoszemu traktują wbudowane programy do odtwarzania filmów z nośników USB. Mało obsługiwanych formatów, praktycznie zerowe możliwości konfiguracyjne. Jak wspomniałem 2 posty wstecz, najlepszym rozwiązaniem jest zakup TV z Androidem. Programy pod Androida takie jak KODI czy MX Player są szalenie rozbudowane, skinowalne, i mają multum możliwości konfiguracyjne. To prawdziwe kombajny potrafiące odtworzyć niemal 100% plików, nawet w najbardziej egzotycznych formatach. Ja kupiłem SONY. Bije na głowę samsunga, ale też odpowiednio kosztuje. Jeśli TV dopiero kupiony, oddaj go jeśli możesz. Może spadek zainteresowania Samsungami spowoduje, że ta firma poważniej zacznie traktować wymagania klientów. Wiem, że moderator zacznie zaraz krzyczeć na ten wpis, ale co robić. Nie ja zacząłem ten cyrk i nie zamierzam hołubić firmie, która mnie zawiodła.
27-08-2021 08:23 PM
@Karbulot, hah, musiałeś o mnie wspomnieć, co? Nie zacznę krzyczeć na sam wpis, bo wyraziłeś swoją opinię, no i ok. Jeślibym miał się czegoś czepić, to tego, że w zasadzie mówisz ciągle o tym samym, dajesz te same rady zmiany produktu na inny, więc, można powiedzieć, że robisz spam. Niech każdy sam decyduje, co, jak, kiedy i gdzie chce kupować.
27-08-2021 09:07 PM
Gratuluję.
Bardzo dobre rozwiązanie.
27-08-2021 09:43 PM
Drogi Moderatorze.
Tak, daję te same rady. Ale innych dać nie mogę. Jeżeli ktoś pyta, czy jest mozliwość, aby jego Samsung zaczął odtwarzac pliki DivX, a ja wiem że nie ma, bo problem istnieje kilka lat i Samsung gdyby chciał, zrobiłby to nawet zdalnie poprzez aktualizacje firmware'u. Niestety nie zrobił i raczej nie zrobi, bo jakby chciał to dawno by zrobił. Więc czemu mam mydlić oczy komuś? Mnie Samsung nie płaci za bronienie ich marki.
27-08-2021 09:44 PM
Jakie rozwiązanie?
29-08-2021 03:28 PM — edytowano 29-08-2021 03:30 PM
To nie tak że nie darzymy Ciebie sympatią, masz taką rolą jaką masz, jednak powiem Ci, że gdyby mój poprzedni samsung UE65MU7042 miał takie same problemy z odtwarzaniem jak nowy kupiony telewizor waszej firmy wszedłbym na to forum wcześniej i pewnie bym go już nie kupił.
To jest po prostu coś bardzo nie tak z producentem, że jego sprzęt jest coraz gorszy zamiast coraz lepszy. Wszyscy piszemy tu po to, żeby albo oprogramowanie zostało wreszcie poprawione, co nie jest żadną łaską ze strony producenta i mógłby a wręcz powinien to zrobić bo wymaga tego zwykła odpowiedzialność za swój produkt - który w naszym odczuciu jest wadliwy. Twoją rolą jest go bronić ale nie zmienisz naszych odczuć do momentu aż oprogramowanie nie zostanie poprawione.
29-08-2021 03:42 PM
na razie jedyne rozsądne to - mały android box przyklejony za telewizorem i olanie całkowite smart tv od samsunga bo dopóki nie poprawią swojego oprogramowania to nie masz innego wyboru.
29-08-2021 05:38 PM
Nie wiem jaki wy macie problem z AVI (DivX, XviD). Przecież w niespełna minutę można zmięć dane kodeka bez jakiejkolwiek konwersji programem FFmpeg Batch AV Converter albo QWinFF. Na laptopie biurowym zajmuje mi to około 15 sekund. Robicie burzę w szklance wody. Chyba lepiej poświęcić 15 sekund na zmianę ID kodeka niż wymieniać telewizor?
29-08-2021 06:13 PM
A to ciekawe co mówisz, chętnie posłucham jak to robisz ?