Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dłuższy kabel One Connect do telewizora Frame 32" QE32LS03TCUXXH

(Temat utworzony: 29-12-2021 12:44 PM)
1589 Wyświetlenia
burza625
First Poster
Opcje

Witam,

Skuszony materiałami promocyjnymi nabyłem TV Frame QE32LS03TCUXXH w wersji 32". Ma on nieco innego boxa niż większe modele. Dołączony do niego kabel One Connect BN39-02615A jest opasły, szary i krótki (3m). Chciałem dokupić dłuższy i pół-transparentny - jak w materiałach promocyjnych. Okazuje się jednak, że do tego modelu prawdopodobnie nie ma zamiennika. Model BN39-02301A podobno nie pasuje - ma inną wtyczkę. Serwis Samsung Polska nie jest w stanie mi pomóc / odpowiedzieć na pytania. Odbijają piłeczkę i ciągle przekierowują do kogoś innego. Jeden z serwisantów kazał mi poszukać sobie w internecie. Jeden z warszawskich sklepów odpowiedział mi, że taki zamiennik nie istnieje. Potwierdził to helpdest z UK. I teraz zostałem z płaskim telewizorem w pięknej ramie i wychodzącym z niego paskudnym kablem grubości palca, który jest za krótki. Ni jak to się ma do pięknego, niewidocznego przewodu pokazywanego w materiałach promocyjnych. Samsung po raz kolejny leci sobie w kulki.  Reklamuje co innego - sprzedaje co innego. Divx i Xvid nie odtwarza - bo nie. Kupiłeś - męcz się z tym. Samsung ma cię w ****. Ostatnie urządzenie Szajsunga jakie kupiłem. Za każdym razem przykra niespodzianka i rozczarowanie.

0 Like
12 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@burza625  Dla tego modelu nie ma innego kabla. Ten drugi jaki podałeś  BN39-02301A jest dla QE55Q7CAM.

Od modeli QE43LS03TAU jest jeszcze inny BN39-02470A i pewnie taki widziałeś na pokazywanych materiałach.

ozziwawa_83
Explorer
Opcje

Witam, mam pytanie o model 32 calowy the frame. Czytalem rozne opinie i troche juz zglupialem.  Niektorzy pisali o sporych roznicach w wygladzie kabla do modulu one connect, ze w wersji dla 32 calowego tv jest inny niz dla wiekszych modeli. Inny tzn grubszy i krotszy. Co do dlugosci to na stronie wsparcia samsung potwierdzilem, ze wersja 32 cale ma 2.5m kabel natomiast wieksze modele 5 m. Natomiast wsparcie twierdzi, ze kabel jest w miare cienki i polprzezroczysty... czyli poza dlugoscia niby sie nie rozni budowa... co ciekawe ponoc nie mozna dokupic 5m kabla do wersji 32 dali bo ma inna wtyczke... i teraz pytanie, czy faktycznie te kable dla 32 cali i reszty nie sa rozne.... czy ktos na forum ma wersje 32 cale (2020 lub 2022) i moze potwierdzic jak wyglada kwestia kabla do one connect? Druga sprawa to pilot. Widzialem juz wiele roznych filmow vs oponii mowiacych o roznych pilotach (biale, czarne, na baterie lub panel sloneczny) chyba wersja 2020 ma pilota na baterie, ale chetnie bym to rowniez potwierdzil. Bede wdzieczny za odp. Waham sie miedzy wersja 2020 w promocji za 1400PLN i trochę drozsza wersja 2022 za ok 1800PLN, ale w necie ciezko o jakies wyczerpujace recenzje z pelnymi informacjami

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ozziwawa_83  Jak mam być szczery to co napisałeś to nie wiem jak można Ci pomóc?

Czytam to już ze 20 raz i nie wiem o co chodzi?

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2  No racja, trochę skompilowana sprawa...

ozziwawa_83
Explorer
Opcje
Jak mozna mi pomoc? Bardzo prosto, szukam osob majacych model tv the frame 32 cale, wersje z roku 2020 lub 2022 (o tych modelach pisalem) pytalem o kwestie kabla do modulu one connect, osoba ktora posiada tv the frame zapewne będzie wiedziala o jaki kabel i modul chodzi. Co za tym idzie bedzie wiedziala jak ten kabel wyglada. Napisalem w miare jasno, ze czytalem o rozbieznych informacjach odnosnie tego kabla. Niektórzy twierdza, ze wersja kabla dla modelu 32 calowego, jest inna niz dla modeli od 43 cali w zwyz. Inna w sensie kabel jest cienszy i dluzszy. O ile dlugosc mozna zrozumiec to głównie chodzi mi o grubosc kabla. Zakladam, ze osoba majaca tv the frame kupila go m.in. ze wzgledu na fakt, ze tv łączy sie z one connect modulem jednym w miare niewidocznym kablem, by mie miec 3 czy 4 standardowych kabli wieszacych za tv. Stad kwestia grubosci tego kabla dla wersji 32 cale kontra inne rozmiary tv the frame ma dla mnie znaczenie. Jezeli ktos jasno potwierdzi, ze kabel dla wersji 32 cale jest rownie cienki jak dla innych rozmiarow tv the frame, to super, jezeli sie rozni gruboscia... to przynajmniej bede wiedzial, ze jest problem. Co do kwestii pilota, rowniez nie wiedze w moim pytaniu niczego niezrozumialego. Pytam o kwestie w miare oczywista dla posiadacza tego tv (the frame) czy w wersji 2020 jest pilot zasilany bateriami (wymienne paluszki AAA) czy panel solarny, co do koloru rowniez nie widze nic niezrozumialego, bialy lub czarny. Pytanie zadane ze wzgledu na fakt ze rozne recenzje pokazuja rozne piloty na wyposazeniu. Moze rozne regiony (kraje) mialy rozne opcje wyposazenia. Reasumujac, z ciekawosci przeczytalem moje pytania i nie widzę tam nic niezrozumialego dla osoby ktora posiada tv the frame w rozmiarze 32 wersje na rok 2020 lub 2022
0 Like
cccccc1
Voyager
Opcje
Co do pilota jest napisane w specyfikacji
https://www.samsung.com/pl/lifestyle-tvs/the-frame/the-frame-32-inch-4k-smart-tv-ls03t-black-qe32ls0...

Akcesoria
Pilot zdalnego sterowania
TM2050A(Biały)

A sprzedajacy bedzie wiedzial w jakim kolorze jest pilot.
0 Like
ozziwawa_83
Explorer
Opcje
Dzieki Artur, widzilem to na stronie Samsunga, pytalem dlatego, gdyz po konsultacji z czatem samsunga dostalem taka odpowiedz, cytuje z zapisu czatu "Biały pilot jest dopiero w modelu z roku 2022" na sprzedajacych bym szczegolnie nie liczyl jezeli tv sa spakowane, wystarczy poczytac odpowiedzi ekspertow np z euro agd, pod modelem 32 cale... "eksperci" twierdza, ze np ten tv nie ma zestawu do montażu na scianie... takze w kwestii pilota rowniez bym nie liczyl na wiarygodna odp. Jak widac samo wsparcie samsunga podaje rozne odpowiedzi. Niemniej jednak ten model dyskwalifikuje ten ***** kabel do one connect mini, chcialem go zamaskowac wkrawedzi pod cegiełka na scianie... ale jezeli jest tak ***** jak na niektorych filmach na YT to dziekuje. Wyglada, ze wersja 2022 tez ma ten sam ***** kabel czyli od lat sie nic nie zmienilo
0 Like
ozziwawa_83
Explorer
Opcje
Dzieki, za podrzucenie tematu, co ciekawe w wyszukiwarce po wrzuceniu modelu "QE32LS0...." nie znajdowalo mi zadnych podobnych tematow, a ten wlasnie mowi dokladnie o tym czego szukalem, czyli o budowie i dlugosci kabla do wersji 32 cale. Co prawda to temat z 2021 roku, takze model na 2022 teoretycznie moglby miec juz inny kabel. Caly temat urodzil sie rowniez po rozmowie z wsparciem samsunga, cytat z czatu "przewod jest polprzezroczysty", natomiast kilka filmow na YT pokazuje ***** szary kabel. Dlatego zastanawialem sie czy w modelu na 2022 zmienili w koncu grubosc kabla. Wsparcie sugerowalo, ze roznia sie jedynie dlugoscia... natomiast oba kable sa polprzezroczyste i miare cienkie. Wszystko wskazuje na to, ze w wersji 2022 nadal wkladaja ten tragiczny kabel, ktory nijak wspolgra z koncepcja tv ramki z niewidocznym 1 kablem. Dzięki za odpowiedz, napisze jeszcze raz do samsunga w tej sprawie i raczej rezygunuje z tej wersji tv
0 Like