Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kalibracja TV

(Temat utworzony: 13-03-2021 12:11 PM)
1627 Wyświetlenia
patyczak
Black Belt 
Opcje
Czy Waszym zdaniem, warto przeprowadzić profesjonalną kalibrację TV? Tak na marginesie, to szkoda, że Samsung zlikwidował ARC na rzecz e-ARC. Mam model QE800T.
0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@patyczak Chciałeś wiedzieć gdzie masz ARC, to Ci odpowiedziałem że na tym samym złączu. Nigdzie nie pisałem że ARC może być okrojone. Czytaj ze zrozumieniem.

"....Oczywiście, jeśli jedno z urządzeń posiada nowszy, a drugie starszy standard, uzyskamy na wyjściu dźwięk, jednak jego charakterystyka będzie okrojona do specyfikacji oferowanej przez protokół ARC..."

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Krótko- z urządzenia posiadającego eARC, nie wyślesz dźwięku do urządzenia, które ma tylko ARC. I to boli...
0 Like
Mariusz1992
Voyager
Opcje
Ja jestem właśnie po kalibracji jak komuś nie szkoda kasy to jak najbardziej
0 Like
Pukus
First Poster
Opcje
Co się najbardziej zmieniło po kalibracji? A nowe ustawienia masz zapisane, jakbyś Chciał wrócić do fabrycznych? Ja mam kalibrację we wtorek, mam nadzieję, że będzie ok na Samsung QLED QE55Q80TAT
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Czekam jeszcze, nie mam jeszcze konkretnej daty. Z pewnością w jakiś sposób zapiszę nowe ustawienia, choć nie sądzę, że będę chciał wracać do tych systemowych. Ale... nigdy nie mów nigdy 🤪
0 Like
Pukus
First Poster
Opcje
Czyli warto kalibrować?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ja osobiście nigdy nie korzystałem z kalibracji ekranu w żadnym z moich  TV.

Trzeba pamiętać, gdy serwis nam wymieni panel LCD to trzeba ponownie wzywać firmę do kalibracji te ustawienia jakie nam zostawią nie będą pasować.

patyczak
Black Belt 
Opcje
Wg. mnie- warto. Dzięki kalibracji wyciągasz z TV wszystko, co TV oferuje, a czego nie zawsze można otrzymać na fabrycznych ustawieniach. Ale to tylko moje zdanie, każdy podejdzie do tematu ok inaczej.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Jeśli tak się zdarzy, to pech 🙂 ale wtedy również skalibruję.
0 Like
Pukus
First Poster
Opcje
Co się najbardziej poprawiło po kalibracji? Ciekawy jestem czy nie będę miał efektu komety przy meczach, bo czasami się zdarza
0 Like