Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

HbbTV problem

(Temat utworzony: 24-08-2021 07:11 AM)
5750 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Zbovit
Journeyman
Opcje

Witam, może ktoś mial taki sam problem jak ja. Nie działa telewizja hybrydowa TVN. Pokazuje się komunikat o akceptacji ciasteczek, po akceptacji hbbtv nie działa. Tak jest na wszystkich kanałach z grupy TVN. Na innych kanałach działa bez problemu. Ktoś spotkał się z takimi rzeczami. Dzwoniłem do samsunga i nie wiedzą dlaczego. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_s18vXWK  Wystarczy sam reset  flash nie ma potrzeby wykonywać resetu TV z poziomu zdalnego. Napisz w czym jest problem jakie są objawy postaram się sprawdzić u siebie na dwóch modelach z 2019 roku.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_s18vXWK  Już wiem o co Ci chodzi bo bardziej szczegółowo opisałeś na forum emitela.

Sprawdziłem na 43Q60RAT i 43RU7472 i na kanale 88 jest tylko plansza i nic się nie uruchamia. Wiec to nie problem po stronie TV czy wersji HbbTV jak również wersji firmware. Ma na jednym 1385 a na drugim 1401

Problem jest po stronie nadawcy.

Members_s18vXWK
First Poster
Opcje

Dziękuję za sprawdzenie. Potwierdzam moje wpisy na forum Emitela. 

Kontaktowałem się z TVP, z działem wsparcia hbbtv, dostałem taką odpowiedź: 

"Informujemy, że przeprowadzona diagnostyka na podstawie opisu problemu nie wskazuje na przyczynę po stronie nadawcy. Nie odnotowaliśmy innych, podobnych zgłoszeń. Nie potwierdzamy występowania opisanego problemu na bliźniaczych urządzeniach. Dla telewizorów Samsung plansza "NIEDOSTĘNY" często pojawia się w przypadku braku Internetu lub gdy jesteśmy na kanale, który nie obsługuje hybrydowej telewizji."

W ogóle nie odnieśli się do tego, że hbbtv nie działa na kanałach linearnych i TVP GO natomiast działa na kanałach wirtualnych World, ABC 2, Historia 2, Kultura 2.   

Kontaktowałem się z telefonicznym wsparciem Samsung, konsultanci mówią, że mają bardzo dużo zgłoszeń tego problemu hbbtv na kanałach TVP. 

U znajomych sprawdzałem na nowszych telewizorach Samsung z hbbtv 2.0.2. działa prawidłowo na wszystkich kanałach od TVP i od innych nadawców.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_s18vXWK  Jak widać coś TVP namieszał bo wymagania są HbbTV 2.0.1 od 1 stycznia 2021 roku i taką masz w TV.

Members_s18vXWK
First Poster
Opcje

Na swoim portalu telewizjanaziemna.pl w zakładce POZNAJ TVP GO  w punkcie "Jak odbierać" podają, że należy mieć aktywną funkcję "HbbTV (Hybrid Broadband Broadcast Television) w wersji 1.5 lub nowszej".

Na TVP GO jest osiem testów, które mój telewizor wszystkie przechodził pozytywnie. Usterka pojawiła się 1 czerwca,  w tym samym czasie co dodanie kanałów na żywo do aplikacji  smart VOD TVP, która działa prawidłowo.

Przydałoby się jakieś narzędzie do testowania hbbtv.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jakiś czas temu była możliwość sprawdzenia wersji HbbTV ale widzę że są jakieś mega zmiany.

@Members_s18vXWK  Tu pokazywałem jaka jest wersja w modelach z 2019

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/jaka-wersja-hbbtv-w-samsungach-q60t-z-2020-roku/m-p/4...

To dostawca musi dostosować aplikację aby działa na wersji HbbTV 2.0.1. Jak pewnie czytałeś że na inny markach też były problemy.

Zestawienie wersji HbbTV wraz z oznaczeniami:

• HbbTV 2.0.2  (TS 102 796 V1.5.1) – październik 2018
  • HbbTV 2.0.1 (TS 102 796 V1.4.1) – kwiecień 2016
  • HbbTV 2.0   (TS 102 796 V1.3.1) – październik 2015
  • HbbTV 1.5   (TS 102 796 V1.2.1) – marzec 2012
  • HbbTV 1.0   (TS 102 796 V1.1.1) – czerwiec 2010
0 Like
Members_s18vXWK
First Poster
Opcje

Na kanałach TVP chciałeś sprawdzić wersji HbbTV? 

Obecnie sprawdzam na satelicie na odkodowanych kanałach od RAI oraz kodowanych np. RTL, hbbtv uruchamia się, do tego szybciej niż w NTC , szybsze serwery. działają wszystkie kanały live i wideo bez ograniczeń terytorialnych.

Ciekawe od jakiej wersji działają kanały wirtualne World, ABC 2, Historia 2, Kultura 2, które uruchamiają się?   

Wersja swoją drogą a odpowiadają, że przyczyna nie jest po stronie nadawcy!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Zadaj pytanie do TVP od jakiej wersji działają te programy?

A kto odpowiada za udostępnianie tego jak nie nadawca?

0 Like
Members_s18vXWK
First Poster
Opcje

W poście sprzed godziny pisałem, że hbbtv powinno działać od wersji 1.5, sami to podają.

Problem opisałem Im bardziej szczegółowo niż na forach dołączając zdjęcia. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

TVP GO działa od wersji 1.5 czy tej poniżej.

• HbbTV 1.5   (TS 102 796 V1.2.1) – marzec 2012
  • A ty masz wersję
  • HbbTV  2.0.1 (TS 102 796 V1.4.1) – kwiecień 2016
0 Like