Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dolby Digital/DD+ i Dolby Atmos - zestaw q990B

(Temat utworzony: 18-11-2024 03:45 PM)
205 Wyświetlenia
rockyrw
First Poster
Opcje

czesc, czy moze ktos mnie oswiecic :smiling-face: co powinien pokazywac glosnik przy obslusze dswieku dolby atmos oraz co widnieje przy DD i DD+

Przy poprzednim modelu tv mialem obsluge tylko DD i DD+ co bylo dokladnie odwzorowane na glosniku. teraz zmienilem tv na taki ktory obsluzy Dolby Atmos. od tej pory filmy ktore byly w DD i DD+ pokazywane na glosniku sa jako Stereo PCM a filmy z dolby atmos jako multichannel. czy to wlasciwe odczyty czy jest blad dekodowania dla tego zestawu?

0 Like
5 Odpowiedzi
Robetro
Navigator
Opcje
Z wyłączonym eARC pokazuje taki format jaki odtwarzasz, z włączonym eARC wszystko jest pokazywane jako stereo/multi pcm prócz dolby atmos
0 Like
rockyrw
First Poster
Opcje

a jak pokazuje przy dolby atmos? i pytanie jaki dzwiek masz w  glosnikach  faktycznie kiedy pokazuje stereo? 

u mnie taka tabelka
wylaczony eARC:
filmy DD i DD+ sa pokazywane jako DD i DD+

włączony eARC:
filmy DD i DD+ pokazywanesa jako stereo PCM
filmy dolby atmos pokazywane sa jako multichannel

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @rockyrw :smiling-face: Materiały z Dolby atmos są tak właśnie oznaczone. Niezmiennie do testów polecam Netflixa: 

https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-audio-i-wideo/Poznaj-d%C5%BAwi%C4%99k-Dolby-Atmos-w-...

Members_0327bZg
First Poster
Opcje

Dzieki za info. Poki co netflixa brak posiadam hbo i amazon prime gdzie atmos jest obslugiwany , testowalem to na nowym jak i poprzednkm tv. 

Co do forum przeczytalem caly watek ale info co jak ma sie wyswietlac brak. Srad tez caly ten post. 

Dalej nie mam pewnosci czy to stereo oznaxza dolby digital i dd+  czy to jakas pomylka softu, ani co do dolby slatmos oznaxzenie multichannel.. co to znaczy. Multichannel to rowjiez 5.1 wiec kompletnie nie czytelne info z soundbara. Serwis samsunga rowniez nie wie jak to ugryzc.

0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Hej, 

podejrzewam, że to kwestia nazewnictwa regulowana przez używane kodeki w soundbarze przy danej funkcji/treści.

0 Like