Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Cień na połowie telewizora Samsung UE49NU7172

(Temat utworzony: 17-01-2021 12:00 PM)
28274 Wyświetlenia
19tymon82
First Poster
Opcje

Witam 

mam następujący problem 

telewizor od listopada 2020 jest po gwarancji a na ekranie pojawia się czarny i szary pas na połowie ekranu na początku mnie widoczne zdjęcie pierwsze teraz więcej widoczne zdjęcie drugie.

stad moje pytanie czy jest to uszkodzona matryca i czy opłacalny temat czy odkleiły się listwy podświetlenia?

1D683EF6-7199-46EA-B398-4B88BC76974F.jpeg

EE03302D-DF98-478F-BDED-AA1AD93C5E2A.jpeg

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
xOx1141
Explorer
Opcje
Uszkodzona matryca (podświetlenie ale to jest niestety w pakiecie), miałem identyczny problem, po wymianie dostałem "nowy" egzemplarz z tym samym problemem po drugiej stronie. Dopiero kolejna wymiana załatwiła problem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

20 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Proponuje Ci napisać wsparcie techniczne E-mail i dołączyć zdjęcia.

0 Like
Rozwiązanie
xOx1141
Explorer
Opcje
Uszkodzona matryca (podświetlenie ale to jest niestety w pakiecie), miałem identyczny problem, po wymianie dostałem "nowy" egzemplarz z tym samym problemem po drugiej stronie. Dopiero kolejna wymiana załatwiła problem.
krzysik1
First Poster
Opcje
Ja mam trochę mniejsze pasy. Z tego co wiem to matryca jest źle zabezpieczona i osiada się kurz. Mial do mnie przyjechać serwis to przeczyścić ale minął już rok i ich nie ma... Jak masz na gwarancji to zglaszaj to.
0 Like
19tymon82
First Poster
Opcje

Dzięki za informacje

dobrze ze człowiek mądry i wykupiłem ubezpieczenie przedłużające o 3 lata gwarancje przy zakupie tv bo tak to bym się bujał telewizor dziwnym trafem zespuł się 3 mce po gwarancji producenta. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tylko zobacz czy to ubezpieczenie nie zaczyna się po zakończeniu oficjalnej gwarancji.

0 Like
19tymon82
First Poster
Opcje

Oficjalne ubezpieczenie zakończyło się w listopadzie 2020r czyli te od producenta wiec co tu mam jeszcze sprawdzać

Dokupione jest od listopada 2020 do listopada 2023 ze w przypadku szkody czy to mechanicznej czy innej telewizor podlega naprawie bądź wymianie do kwoty zakupu.

0 Like
krzysik1
First Poster
Opcje

To nie jest dziwny traf 🙁

0 Like
Mateusz2308
Student
Opcje
Piszę, żeby przestrzec przed kupowaniem telewizorów marki Samsung Qled. Telewizor 65 cali za 4k złotych zepsuł się zaledwie po 2 latach użytkowania, dosłownie chwilę po wygaśnięciu gwarancji. Lewa strona telewizora jest po prostu czarna, prawdopodobnie padła matryca. 
Traktują to jako celowy zabieg tzw. zaplanowaną awarię, w celu "zmuszenia" klienta do zakupu następnego. 
Oczywiście w moim przypadku stanie się zupełnie inaczej, mianowicie rezygnują z jakichkolwiek produktów firmy Samsung. Nie dam się traktować jak śmieć i robić w konia. Wstyd.
Mateusz2308
Student
Opcje
Tak wygląda aktualnie20240229_195934_1000002458_1709233193.jpg
0 Like