13-02-2018 02:54 PM – ostatnio edytowany 15-04-2019 08:12 AM przez RadekK
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
17-03-2018 12:39 PM — edytowano 17-03-2018 12:46 PM
Super! Jest jakakolowiek szansa, że te pomysły trafią do ich oprogramowania?
Dodałbym jeszcze:
1) Możliwość usunięcia blotware - czyli aplikacji których nie potrzebujemy. Nie chodzi mi o usunięcie skórtu ze SmartHUB, a całkowite usunięcie aplikacji z pamięci tv typu: Amazon Prime, Eleven, VOD, itd.
Po co mi to zaśmieca telewizor? Gdy ja tego nie potrzebuje. Wiem, że firma Samsung ma pewnie podpisane z nimi umowy o współpracy i czerpie z tego zyski, ale użytkownik sam powinien decydować o tym czego mu potrzeba.
2) EPG powinno się pobierać przez internet jak w dekoderach opartych na linuksie E2. Obecnie przynajniej u mnie EPG dość wolno się aktualizuje.
3) Przyśpieszyć działanie wbudowanego dekodera cyfrowego dla DVB-S2. Dość wolno zmienia kanały z zasinstalowanym modułem CI+ (Nagra).
4) Pasek postępu podgłaszania albo upłyniętego czasu audycji dla danego kanału powinien być w innym kolorze niż biały, gdyż się w ogóle nie wyróżnia.
5) Belka informacyjna powinna być lepiej zagospodarowana i wyświetlać więcej informacji. Obecnie 1/5 zajmuje informacja o pilocie i co się stanie po naciśnięciu przycisku "OK", a często nie mieszczą się pełne nazwy audycji danego kanału (np. mecz kto z kim gra). Pod spodem obecnie nadawanej audycji powinna być pokazana następna. Dodaktowo powinna być możliwość przesunięcia całej belki na dół ekranu.
6) Poprawić optymalizację ogólną. Nie wiem jak u innych, ale u mnie przełączanie po ustawieniach nie jest jakieś super płynne, Sklep APPS też potrafi przymulić.
Na razie tyle
22-03-2018 04:57 PM — edytowano 22-03-2018 06:09 PM
Hej
Piszę z perspektywy posiadania H6500 więc może coś zostało w nowszych modelach wprowadzone.
Od początku narzekałem na kiepskie sterowanie czujnika Eco mierzącego natężenie światła otoczenia i sterującego jasnością podświetlania. Było by bardzo fajnie gdyby dało się to kalibrować/regulować aby później się ściemniał. Chyba optymalnie by było gdyby ściemniał się do minimalnej ustawionej wartości dopiero po zmroku, przy sztucznym świetle.
Można by też dodać w oprogramowaniu opcje aby to zaprogramowana godzina zachodu słońca i wschodu sterowała natężeniem (jasno po wschodzie, ciemno po zachodzie) Prosta tabelka wschodów słońca w danym kraju i funkcja działa
Możliwość przypisania własnych funkcji pod kolorowe lub dedykowane przyciski na pilocie. I błagam niech wróci w nowych modelach pilot podobny do tego z serii H. Liczba przycisków jest ograniczona ale też nie za bardzo.
Ja np często kożystam z przewijania.
Miałem długą listę propozycji poprawek ale jąostatnio wywaliłem
13-05-2018 07:57 PM — edytowano 13-05-2018 07:59 PM
Brakuje także obsługi napisów ukośnych, znaków które określają kolor napisów tak jak w playerach na komputerze.
Brak wyboru koloru napisów tylko obramowanie.
Całe menu przy oglądania filmów z dysku zewnętrznego jest za duże. Menu puls poglądowe klatki z filmu.
Brak przejrzystego menu tylko białe.
Ciągłe zmiany ustawień dźwięku na gorszej jakość przy korzystaniu z zewnętrznych głośników/amplitunera. Za każdym razem trzeba przełączać na dźwięk cyfrowy z PCM.
07-06-2018 03:56 PM
09-06-2018 11:57 AM
Witam, fajny pomysł z tym wątkiem, oby dotarł do działu R&D Samsunga, mają bezpłatny wkład intelektualny
Z mojej strony:
1. umożliwienie obsługi programu do odtwarzania filmów z dysku przez klawiaturę bluetooth, szczególnie ustalanie pozycji (czasu) film, przewijanie do danego czasu, itp
2. Uruchomienie zgłaśniania / zsiszania z klawiatury Logitech bluetooth (a może to bardziej sugestia dla Logitech)
pozdrawiam
M
09-06-2018 01:05 PM – ostatnio edytowany 14-12-2020 10:12 AM przez EwaK
@Marek10 Co do Logitecha to masz rację, to muszą zrobić oni. Mam klawiaturę Trusta i zamiast standardowych funkcyjnych, mam klawisze do obsługi tv. Wszystko działa aż miło, łączne z obsługą głośności.
A gdyby tak dodać w tv opcję sterowania za pomocą zegarka. Nie musi to być tak rozbudowana funkcjonalność jak w przypadku telefonów. Wystarczą podstawowe funkcje: dźwięk, przełączanie programów, mute, źródło i wyłączenie.
Mała aplikacja na zegarki, tak aby funkcjonowało po wifi.
22-06-2018 10:58 PM
Witam serdecznie. Produkty Samsung są mi bliske od wielu lat. Czy to smartfon, tv, odkurzacz ,kuchenka itd zawsze praktycznie niezawodne i z pieknym desingiem. Mój ulubiony gadżet to Navibot SR8980. Niestety po kilku latach swojej pracy odszedł na zasluzona" emeryturę " nad czym ubolewam. Był po prostu idealny....spełniał wszystkie oczekiwania i co ważne jego gabaryty pozwalały na sprzątanie podłóg pod komodami. No ideał! Niestety już nigdzie go nie można dostać:-((( Zamieniłam na inny model już bez bazy, ale to nie to.... Kupiłam odkurzacz konkurencji i też nie dorównuje Navibotowi SR 8980. Wznowcie produkcję tego modelu lub czegoś na jego podobieństwo. Navibocie wróć bo byłeś nr 1 na rynku!
15-09-2018 01:49 PM
20-09-2018 10:31 PM
Witam.
W ubiegłym roku starałem na nowo przekonać się do produktów Samsunga kupując Tv 55mu6172 budżetowy TV sprawdził się w miarę(jak na razie jeszcze nie dobiegła gwarancja do końca) chociażpoczątki były trudne - rzędy walniętych pikseli 4 cm od góry i rząd do dołu około 10 cm od lewej krawędzi(wymieniony na egzemplaż wolny od wad).
Teraz dosłownie parędni temu zakupiłem kolejny "zajefajny" TV Samsunga 55NU7452 jużwyższy model z fajnym obrazem.
I tu D/U/P/A telewizor (ten jak i cała seria 2018) nie ma wsparcia dla kodeka DivX przez co telewizor nie może odtwarzać z dysku ani z Pendrive żadnych filmów zapisanych w tym formacie.
SAMSUNGU opanuj się i powróć do świtlistej przeszłości gdy Samsung znaczyło pełną multimedialność, podczas gdy dziśjakiś smutnu pan na chacie Wsparcia powiedział że oni tego nigdzie nie ukrywali że nie ma wsparcia DivX tylko trzeba przeczytaćinstrukcję(najlepiej przed zakupem bo tak robi każdy kto chce kupić Telewizor)
Proszęo aktualizacjęze wsparciem DivX!!!!
24-10-2018 02:59 PM
Witam,
Od kilku tygodni używam QLED 55 Q6FNA. Sygnał TV jaki mam do niego podłączony to telewizja kablowa z modułem CAM. Moduł CAM jest dwuserwisowy czyli pozwala na dekodowanie dwóch kanałów jednocześnie. Niestety TV nie dekoduje dwóch kanałów w jednym czasie (opisane poniżej w punktach 3 i 4). Podłączony dysk 1TB poprzez USB.
Dorzucę kilka moich spostrzeżeń co można akurat w tym modelu ulepszyć/poprawić.
1. Automatyczny start usługi Timeshift podczas włączania telewizora.
2. Nie zatrzymywanie usługi Timeshift przy wchodzeniu do EPG albo przynajmniej automatyczny start Timeshift przy wyjściu z EPG.
3. Możliwość podglądu w usłudze PIP drugiego kanału szyfrowanego. Jak oglądam kanał szyfrowany np. Discovery to w podglądzie mogę zobaczyć tylko kanał nieszyfrowany np. Mango czy TVP Polonia.
4. Możliwość nagrywania innego szyfrowanego kanału jak oglądam inny szyfrowany. - to samo co z PIP, jak oglądam szyforwany kanał np. Discovery to nagrywać mogę nieszyfrowany np. ww. Mango czy TVP Polonia.
5. Tryb ambient mode - wspaniale byłoby gdyby można z TV zrobić wielką ramkę na zdjęcia które pobierane są z podłączonego dysku twardego, pendriva lub z dysku sieciowego NAS.
PS. Jak podłączyłem sygnał TV naziemnej który jest niekodowany to obie usługi (PIP i nagrywanie) działały bezbłędnie. Mogłem oglądać jeden a nagrywać drugi, mogłem również w PIP mieć podgląd na inny kanał. No ale tu udziału nie brała karta i moduł CAM bo sygnał jest niekodowany.
Pozdrawiam
Bartosz