Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Browser w TV serii 9000 przestał wyświetlać Google Maps

(Temat utworzony: 14-07-2018 11:47 AM)
736 Wyświetlenia
Piko71
Explorer
Opcje

Przeglądarka na tv samsung serii 9000 przestała obsługiwać Google Maps. Ładuje mapę i rubrykę wyszukiwania ale przy pierwszej próbie wpisania poszukiwanego adresu a czasem nawet sama z siebie ładuje stronę "autoblank" a potem zaczyna ładować google.pl i tak w kółko.

U mojego brata na tv samsunga serii 6000 jest to samo.

TV ma softwear aktualny, przynajmniej Samsung tak twierdzi i tv jest zalogowany do konta samsung.

Czy ktoś się orientuje co zmieniono w Google Maps, że przeglądarka Samsunga tego nie ogarnia?

Czy można do TV Samsung zainstalować inną przeglądarkę niż ta fabryczna T....?

Czy Google Maps jest na zawsze stracone na TV?

Proszę o pomoc i informacje w tej sprawie.

0 Like
3 Odpowiedzi
MateuszW1
Navigator
Opcje

Cześć @Piko71

Nie podałeś dokładnego modelu telewizora, wraz z rocznikiem, przez co ciężko jest powiedzieć jaka jest tu przyczyna.

W starszych modelach telewizorów np. dla serii D albo E z roczników 2011 i 2012 ta strona internetowa może nie działać ze względu na technologie na niej zastosowane, które nie są obsługiwane przez te urządzenia.

Dla tv Samsung nie ma możliwości instalacji zewnętrznych przeglądarek internetowych, można korzystać jedynie z preinstalowanego programu.

0 Like
Piko71
Explorer
Opcje

Mój tv to UE49KS9000LXXH Data zakupu: 04/11/2017 ale to nie ważne bo jak napisałem działała Google Maps bez problemu do dwu miesięcy temu, więc to nie model i oprogramowanie jest winne moim zdaniem, a przegladarka Samsunga.

0 Like
GrzegorzC
Explorer
Opcje

Cześć

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like! :smiling-face:

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
0 Like