Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak obrazu z dekodera Horizon

(Temat utworzony: 16-05-2018 11:40 PM)
18700 Wyświetlenia
Face
Explorer
Opcje

Witam.

Wczoraj stałem się posiadaczem telewizora Samsung UE43MU6102KXXH. Wszystko pięknie działa, ale nie mogę połączyć go z dekoderem Horizon od UPC.
Na tym samym kablu HDMI dekoder działa z innym telewizorem Samsung lub LG, a także na tym samym kablu bez problemu działa konsola Xbox One X. 

Kontaktowałem się z pomocą UPC, potrafili tylko odpowiedzieć:
"Spróbuj proszę wymusić w ustawieniach nowego TV by ten pracował w rozdzielczości Full HD obsługując nasz dekoder. Warto też sprawdzić, czy TV nie ma aktualnego oprogramowania do pobrania. Nasz dekoder nie obsługuje 4K, stąd może być sytuacja że TV nie potrafi prawidłowo obsłużyć sygnału." 

Co jest bez sensu, bo po pierwsze to w ustawieniach telewizora nie da się ustawić rozdzielczości, którą otrzymuje na port HDMI, a po drugie, telewizor odbierze w zasadzie każdą rozdzielczość i ewentualnie przeskaluje ją do 4k.

Z kolei czat z pomocą Samsunga też nie przyniósł rozwiązania, a konsultant był wręcz zdziwiony taką sytuacją.
Jedyne co jeszcze przychodzi na myśl, to kabel HDMI. Sprawdzałem kilka różnych kabli i problem jest tylko w połączeniu dekoder>TV.
Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem i mógłby pomóc?
Teoretycznie mogę rozwiązać to w inny sposób - zamiast zewnętrznego dekodera użyć karty Cl+, ale wtedy nie mam wszystkich funkcji, które oferuje Horizon.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
RadekK
Hotshot
Opcje

@Jasiujankowski

Najbliższy lokalny punkt serwisowy znajdziesz na stronie:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Możesz również zadzwonić na infolinię w celu weryfikacji i umówienia wizyty serwisantów, jeśli TV jest na gwarancji.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@RadekKJak wiadomo że ten model UE40D5500 jaki ma @Jasiujankowski  to już staruszek i wymiana płyty może przekroczyć wartość  nowego TV.

0 Like
Michalb83
First Poster
Opcje

Witam.  Mam chyba podobny problem. Kupiłem kilka dni temu ue50nu7092. Podłączyłem tv po kablu hdmi do urządzenia upc horizon. Mimo włączonego dekodera nie wykrywa w pełni horizon. Czasami pokazuje się obraz normalne kanały,  następnie za jakiś czas obraz się wyłącza i pokazuje znaczek ze dekoder jest wyłączony. 

Telewizor ma nowy soft ,  robiłem reset tv oraz horizon.  Jedyne co moge zrobić to wymiana kabla jeszcze. Jak odłącze kabel hdmi od dekodera to w ogóle znika znaczek podłączenia. 

Ktoś? Coś? 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Michalb83 przeczytaj wcześniejsze posty, głównie te od @Face. Jeżeli nie pomoże wymiana kabla na nowszy, to nie pozostanie nic innego jak wymiana dekodera.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
djano
Student
Opcje

Witam, kupiłam tv samsung QN85A i niestety dekoder hirozon nie reaguje. Zmieniłam kabel na HDMI 4k i nadal nic. Może to wina dekodera? Mam wersję HORIZON DMC7002KLG with DVR (HighSpeed). Proszę o pomoc.

0 Like
w74
First Poster
Opcje
W jakim sensie nie reaguje?
0 Like
djano
Student
Opcje
Nie działa telewizja kablowa, natomiast internet jest.
0 Like
w74
First Poster
Opcje
Czyli rozumiem,że sam telewizor widzi dekoder horizon a dekoder nie wyświetla kablówki?

0 Like
djano
Student
Opcje
Dokład tak.
0 Like
w74
First Poster
Opcje
Proszę zresetować dekoder czyli wyłączyć na minutę z prądy. Jeżeli to nie pomoże trzeba szukać pomocy w serwisie kablówki.
Proszę jeszcze sprawdzić czy do dekodera jest podłączony kabel koncentryczny z kablowki
0 Like