08-08-2020 09:56 AM
Dzień dobry mam następujący problem, kino domowe HT-H4550R jest podłączone do TV QE65Q67RATXXH za pomocą kabla optycznego oraz HDMI (HDMI 4 - ARC z resztą nie ważna na jakim, na żadnym nie działa)
Problem:
1. dźwięk z kina domowego jest b.cichy, UPC - DVB-C, Netflix, YouTube, HBO Go, Apple TV - nawet podkręcony na max (50) dalej jest po prostu cichy.
2. TV nie widzi sygnału z kina domowego, przez ułamek sekundy pokaże się logo kina domowego przy konfiguracji portu, ale znika i pojawia się komunikat o braku źródła (czyli nie mogę nawet wejść do menu kina domowego żeby pobawić się ustawieniami dźwięku)
Nie pomaga nic, wymiana kabla optycznego, wymiana hdmi, odłączanie hdmi i zostawianie na optyku, reset do ustawień fabrycznych, nawet czyszczenie styków kabli głośnikowych.
Włączając radio z kina domowego czy osłuchując płyty dvd jest ok, ale wówczas dźwięk idzie z kina - więc wykluczam uszkodzenie samego Blu Ray / wzmacniacza.
Czy ktoś może spotkał się z takim problemem ? Z góry dzięki na info i pomoc
08-08-2020 11:55 AM
Efekt jest taki, ze efekty specjalne, muzyka w filmach jest zdecydowanie głośniejsze niż lektor, reasumując, głośność podciągnięta na maxa (50) lektor słabo słyszalny, natomiast efekty rezonują sufit. Prawdopodobnie skoczy się zakupem nowego amplitunera, głośniki sobie tymczasowo zostawię, a później jakieś porządniejsze.
08-08-2020 12:01 PM
@Axeski Wygląda na to, że coś się posypało w sofcie w twoim kinie. Mam stare kino HT-X30 i TV 43Q60RAT i opisywane efekt nie występuje.
08-08-2020 12:13 PM
BTW można skądś pobrać soft na pendrive do w/w mojego kina ?
08-08-2020 12:17 PM
Można pobrać z tej strony znajduje się na samym dole https://www.samsung.com/pl/support/model/HT-H4550R/EN/
Tu trzeba wgrać w inny sposób niż przez pamięć USB.
11-08-2020 02:53 AM