Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bardzo cichy dźwięk z kina domowego HT-H4550R (TV: QE65Q67RATXXH)

(Temat utworzony: 08-08-2020 09:56 AM)
2651 Wyświetlenia
Axeski
First Poster
Opcje

Dzień dobry mam następujący problem, kino domowe HT-H4550R jest podłączone do TV QE65Q67RATXXH za pomocą kabla optycznego oraz HDMI (HDMI 4 - ARC z resztą nie ważna na jakim, na żadnym nie działa) 

Problem: 

1. dźwięk z kina domowego jest b.cichy, UPC - DVB-C, Netflix, YouTube, HBO Go, Apple TV - nawet podkręcony na max (50) dalej jest po prostu cichy. 
2. TV nie widzi sygnału z kina domowego, przez ułamek sekundy pokaże się logo kina domowego przy konfiguracji portu, ale znika i pojawia się komunikat o braku źródła (czyli nie mogę nawet wejść do menu kina domowego żeby pobawić się ustawieniami dźwięku) 

Nie pomaga nic, wymiana kabla optycznego, wymiana hdmi, odłączanie hdmi i zostawianie na optyku, reset do ustawień fabrycznych, nawet czyszczenie styków kabli głośnikowych.
Włączając radio z kina domowego czy osłuchując płyty dvd jest ok, ale wówczas dźwięk idzie z kina - więc wykluczam uszkodzenie samego Blu Ray / wzmacniacza. 

Czy ktoś może spotkał się z takim problemem ? Z góry dzięki na info i pomoc 

0 Like
14 Odpowiedzi
Axeski
First Poster
Opcje

Efekt jest taki, ze efekty specjalne, muzyka w filmach jest zdecydowanie głośniejsze niż lektor, reasumując, głośność  podciągnięta na maxa (50) lektor słabo słyszalny, natomiast efekty rezonują sufit. Prawdopodobnie skoczy się zakupem nowego amplitunera, głośniki sobie tymczasowo zostawię, a później jakieś porządniejsze. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Axeski  Wygląda na to, że coś się posypało w sofcie w twoim kinie. Mam stare kino HT-X30 i TV 43Q60RAT i opisywane efekt nie występuje.

0 Like
Axeski
First Poster
Opcje

BTW można skądś pobrać soft na pendrive do w/w mojego kina ? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Można pobrać z tej strony znajduje się na samym dole https://www.samsung.com/pl/support/model/HT-H4550R/EN/

Tu trzeba wgrać w inny sposób niż przez pamięć USB.

DolbyAtmos
Pioneer
Opcje
Ustawienia dzwieku
ręczne ustawienia
należy zmniejszyć dwie pierwsze kreseczki odpowiadające za Bass, już w Netflixie dźwięk jest OK przerabialem to,. co do łączenia soutbara źródło lepiej mieć jedno najlepiej hdmi, optyk działa słabo.
0 Like