Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QE65Q67RATXXH

(Temat utworzony: 13-01-2021 05:48 AM)
905 Wyświetlenia
Razor87
Explorer
Opcje
Witam. Planuje zakup taśmy led rgb, aby ją przykleić za tv. W opisie aukcji jest napisane, że jest zasilana na USB 5V i najmniejszy prąd do jej działania musi mieć minimum 1A natężenia. Moje pytanie brzmi, czy port USB w moim tv, da radę zasilić tą taśmę? Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedź.
0 Like
4 Odpowiedzi
Bartosz1986
Explorer
Opcje
Zasilić powinno...choć może być problem z działaniem ciągłym danej RGB
Może się okazać że będzie swiecic tylko jak sie przełączy na dana Funkcje..Usb odtwarzanie filmów etc..
A nie cały czas jak.sie oczekuje
0 Like
Pr0k0p
Apprentice
Opcje
ogólnie rzecz biorąc jeśli taśma jest zasilana USB to wtedy w większości portów usb będzie działać ponieważ, każdy port usb ma takie samo napięcie wyjściowe podstawowe, czyli to dane 5V itd. Jedyna sprawa jest taka, że nie wiem czy gniazda w telewizorach mają tak zwana funkcje czuwania, mianowicie będą przekazywać prąd gdy telewizor jest wyłączony, więc bardzo duże prawdopodobieństwo że taśma będzie działać tylko przy włączonym telewizorze.
Slimjim26
Navigator
Opcje
tasma bedzie dzialac tylko jak tv jest wlaczony. zasilanie w usb sa rozne. u mnie w tv sa dwa gniazda i jedno jest na pendriva i ma chyba 0.5A a drugie jeat do dysku zewnetrznego i ma 1.5A jak sie nie myle. takze wpinaj pod usb do dysku i bedzie baja. ja mam na trj zasadzie podlaczony przedluzacz pilota i dziala pieknie. pzdr
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Slimjim26  Od dawna są porty USB 0.5A i do dysku zewnętrznego ma 1A.

0 Like