Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung q70r pytanie o uruchomienie

(Temat utworzony: 10-10-2019 10:10 AM)
5335 Wyświetlenia
Bartek777
Explorer
Opcje

Kiedy włączam telewizor, zwykle jest to dość natychmiastowe. Czasami po włączeniu włącza się logo Samsung QLED i wygląda na to, że ładuje wszystkie aplikacje itp. . Przykładowo na 5 włączen jedno mam z logiem samsung quled, a inne są szybkie i bez żadnego loga. Czy to jest normalne ?

0 Like
71 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bartek777  Jest, to normalne zachowanie nie ma czym się przejmować. Czy już masz najnowszy firmware wer 1318 ?  

Jak wyłączysz, opcję szybkie uruchamianie wtedy będzie się za każdym razem uruchamiał się z LOGO.   

Bartek777
Explorer
Opcje
OK . Dzięki serdeczne jak wrócę do domu zobaczę jaka mam wersje oprogramowania ale telewizor mam od 2 tygodni i po zakupie odrazu się sam zaktualizował. Gdzie jest opcja szybkie uruchamianie ?
0 Like
Bartek777
Explorer
Opcje

Moja wersja oprogramowania to 1315.  czy jest nowsza ?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartek777, Jest dostępna nowsza wersja o oznaczeniu 1318. Znajdziesz ją na poniższej stronie

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE75Q70RATXXH/

Bartek777
Explorer
Opcje
Dzięki za pomoc. Zaktualizowałem TV do wersji 1318. Narazie wszystko śmiga chyba jeszcze płynniej niż wcześniej.
Ciekawe czemu przez internet w telewizorze nie znajdowało mi nowszej wersji niż 1315?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartek777, Czasami tak się zdarza, że aktualizacja najpierw jest udostępniana na stronie, a dopiero jakiś czas później można pobrać ją z poziomu telewizora.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bartek777  Jutro sprawdzę i dam Ci znać gdzie to się zmienia wieczorem. W starych było, pod opcją system tu może być inaczej. Mnie to nie przeszkadza, że logo  nie wyświetla się za każdym razem.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MagdaB  Pomożesz ?

0 Like
Bartek777
Explorer
Opcje

. Wczoraj przeszukałem całe menu i chyba nie ma opcji szybkiego uruchamiania. 

Marwi mnie jedna rzecz . Od samego początku w zasadzie już z 10 razy od 2 tygodni telewizor sam się ponownie uruchamia. Po wyłączeniu tv - po około 10 sekundach uruchamia się ponownie. Ale ciężko utrafić kiedy to "zrobi" wczoraj tylko raz sam się uruchomił. Przywrócenie do ustawień fabrycznych, wyłączenie prądu . Nic nie dało . W opcjach powylanczalem automatyczna aktualizacje, Hdmi - cec, w opcjach internetowych  uruchamianie przez smartfon tez mam wyłączone.  Mój sygnał to stary turbo dekoder nic+ i konsola ps4 . Narazie wyłączyłem funkcje uniwersalnego pilota bo może to  odtego ?  Testuje i dam znać bo te samoistne włączanie jest trochę upierdliwe. 

0 Like