16-09-2019 04:55 PM
Witam.
Po zainstalowaniu i wykupieniu pakietu w Eleven Sports występuje problem z odtwarzaniem telewizji w omawianej aplikacji. Po kilku minutach transmisja się zacina na stałe. Jedynym rozwiązaniem jest wyjście do strony domowej aplikacji i ponowne włączenie jednego z czterech kanałów.
Problem został zgłoszony do ES. Otrzymałem informację,że aplikacja została zweryfikowana i działa poprawnie. Zgodnie z zaleceniami przywróciłem ustawienia fabryczne tv oraz ponownie zainstalowałem aplikację. Niestety to nie pomogło Zasugerowano weryfikację po stronie połączenia internetowego i urządzenia końcowego.
Posiadam łącze internetowe 80Mb. Telewizor połączony kablem z routerem. Zwracam uwagę,że problem nie występuje na laptopie, który również jest połączony kablem z routerem. Różnica polega na tym,że na laptopie Eleven Sports włączany jest w przeglądarce.
Nie mam problemów z innymi aplikacji,np. netflix czy youtube(również na żywo w 1080). Nie jest to problem łącza.
Będę wdzięczny za pomoc z problemem.
17-09-2019 01:11 PM
17-09-2019 11:03 PM
@Dawid7 To temat jest, bardzo ciężki może być, że dostawca coś blokuje. Raczej ty nie masz, też prefiksu jak IPv6 jest już w Orange i UPC. Dobrze nie jest problem po stronie aplikacji czy TV.
24-09-2019 10:25 AM — edytowano 24-09-2019 10:32 AM
Witam ponownie 🙂 Problem niestety dalej jest nierozwiązany. Muszę jednak sprostować poprzedni wpis - po dłuższym oglądaniu Eleven z udostępnionego łącza z telefonu problem z zacięciem aplikacji pojawił się.
Ponadto technicy dostawcy inetrnetu zweryfikowali u mnie w domu łącze i nie stwierdzili żadnych nieprawidłowości, skoków na łączu. Prędkość 80mb, przepustowość 1gb. Włączyliśmy jednocześnie na kablu dwa oddzielne streamy na podłączonym laptopie i nie wystąpiło żadne zerwane połączenie transmisji na żywo, w aplikacji Eleven na Tv jednak tak. Aplikacja zatrzymuje się i konieczne jest wyjście do strony domowej.
Poza tym w dalszym ciągu włączając eleven na laptopie w przeglądarce transmisja przebiega bez żadnych problemów.
Kontaktowałem się wielokrotnie z działem technicznym Eleven ale jedyną pomoc jaką mogą mi udzielić to stwierdzenie w każdym mailu - "Aplikacja działa poprawnie". Na pytanie czy przesłać dodatkowe filmy z działaniem aplikacji otrzymałem odp - "Aplikacja na wszystkich platformach działa poprawnie". Przekazałem również im informację,że na TV nie ma problemów z żadną inną apkikacją poza Eleven.
Żenada.
Na chwilę obecną wykluczyłem problem po stronie łącza. W dlaszym ciągu oczekuję (od 16.09) na telefon zwrotny od Samsunga. Po resecie tv otrzymałem info,że sprawa zostanie przekazana do inżynierów celem zweryfikowania. Niestety do dnia dzisiejszego bez odzewu.
24-09-2019 11:31 AM
24-09-2019 12:11 PM
@Dawid7 Tu może być problem z płytą główną w TV. Proponuje Ci zgłosić problem do Samsunga.
24-09-2019 12:12 PM
24-09-2019 12:15 PM
@Dawid7 Zadzwoń na infolinie tel 22 607 93 33 i poproś, żeby przyjechał serwis.
30-09-2019 01:48 PM
@Dawid7 Czy udało się rozwiązać problem ?
30-09-2019 02:45 PM
30-09-2019 02:52 PM
@Dawid7 Dzwoń, jeszcze raz serwis ma czas do 48H, żeby się skontaktować z tobą. Czy otrzymałeś numer zgłoszenia z infolinii ?