Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

55’’ QLED TV 2018 Q7F - problem z jakością obrazu Playstation 4

(Temat utworzony: 26-11-2018 09:51 AM)
7420 Wyświetlenia
hUBO84
Pioneer
Opcje

Witam, po podłaczeniu PS4 do TV 55’’ QLED TV 2018 Q7F  w grze Pro Evolution Soccer zauważyłem znaczny spadek jakości obrazu- wręcz tragiczny. Po kilku próbach skonfigurowania TV pod konsolę (rónież przy udziael tel. wsparcia samusnga) oraz  zakupie nowego kabla (najlepszy HDMI jaki mieli w sklepie), nadal widoczny jest spadek jakości obrazu, m.in.: rozmywający się obraz przy szybszej rozgrywce, smógi, poświata (rozmycie) wokół kontur zawodników. Nie wiem czy ten model, który kupiłem ma błędnie działającą matrycę, czy ma problem z jakością obrazu ze starszych konsol (to nie jest PS4 PRO). W innych grach nie zauważyłem takich błędów, ale za to podczas ogklądania prawdziwego meczu na kanale Eleven pojawił się ten sam problem. Problemy pojawiły się również podczas oglądania TVP 1 HD - sporadyczne klatkowanie obrazu. Może ma problem z kolorem zielonym i szybką animacją wysokiej jakości?

Pói co mój starszy (4 letni) TV konkurencyjnej firmy daje mi znacznie lepszą jakość obrazu bez straczonych godz. na konfigurację... 

Proszę o pomoc. Co mogę jeszcze zrobić oprócz zwrotu sprżetu do sklepu i obsmarowania tego modelu w rankingach :winking-face:

0 Like
Przejdź do rozwiązania
72 Odpowiedzi
Aga77
Journeyman
Opcje
Dzięki za info. Mąż jest powoli na tym etapie. Jeszcze chcemy stary 5v podłączyć i zweryfikować w nowym mieszkaniu jaki ma obraz. A potem będziemy kupować testować i ewentualnie oddawać jak będzie kiepska jakość. Tylko droga to zabawa 😕 ale jeszcze powalczymy z Samsung!
0 Like
Aga77
Journeyman
Opcje
Dzięki! Spróbujemy tego! 😊
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Aga77  Kiedyś w telewizorach Samsung była taka opcja jak Tryb SportTryb Piłka Nożna

0 Like