Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Twitch tv słaba jakość streamow

(Temat utworzony: 16-12-2022 10:27 PM)
1192 Wyświetlenia
BenLomax
First Poster
Opcje

witam szanowne grono, chciałem zapytać czy ktoś używa aplikacji twitch na telewizorze samsunga i ma problemy z ustawieniem najwyższej jakość obrazu? Tv podłączony kablem do internetu, problem z jakością obrazu mam tylko na tv, może ktoś w was ma jakieś doświadczenia w temacie, będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam 

0 Like
8 Odpowiedzi
mordziatypany
Navigator
Opcje
Witam,
Korzystam codziennie od ponad 2 lat na QLED Q60R i nigdy nie miałem problemow. Na zębatce daje full hd zamiast auto i smiga jak żyleta. Chyba że oglądam mało znanego strimera to max 720p Internet po wifi światłowód
0 Like
BenLomax
First Poster
Opcje

Hej, dziękuje za informacje, ja mam troszkę starszy telewizor, ale nie sądzę, ze ma to wpływa na jakość obrazu, pozostałe platformy streamingowe działaj bez problemu nawet w wyższych rozdzielczościach niż fhd. Przy okazji jak mogłeś oglądać twitcha wcześniej, jak apka wróciła dopiero jakiś czas temu z powrotem do sklepu samsunga ?

pozdrawiam 

0 Like
mordziatypany
Navigator
Opcje
Przez przeglądarke wbudowaną w tv :smiling-face:
0 Like
BenLomax
First Poster
Opcje

A masz doświadczenie albo chciało by ci się sprawdzić aplikacje ? Ja przez przeglądarkę mam tylko widok na miniaturki, po przejściu na dany stream, wiecznie ładujące się okno.

0 Like
mordziatypany
Navigator
Opcje
Od kąd jest aplikacja to korzystam tylko z aplikacji. U mnie nie ma klopotów ani przez apk ani przez przeglądarke. Sprawdziłem też na xbox który jest podpięty pod tv i nie ma problemu. Jeśli Twój model tv ma wifi spróbuj zrobić hotspot z tel i zobaczyć czy to nie kwestia internetu
0 Like
BenLomax
First Poster
Opcje

Robiłem już hotspota z różnych telefonów, efekt końcowy ten sam. Czekam w między czasie na odpowiedź od wsparcia twitcha, może oni coś więcej zasugerują. Dziękuje za sprawdzenia o informacje zwrotna. 

0 Like
Krywo
First Poster
Opcje

Hej kolego mam to samo i jak ta sprawę rozwiązałes? Mi tylko Twitch zamula a tak wszystko śmiga jak powinno 

0 Like
BenLomax
First Poster
Opcje

Hej, nie rozwiązałem. Zgłosiłem sprawę do supportu twitcha pare tygodni temu. Obiecali coś zrobić w temacie ale nic się nie zmieniło. Znalazłem inne rozwiązanie, używam tv Boxa z kodi i z pluginem do twitcha, tam wszystko działa w fhd. 

0 Like