Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Xbox seria S > Q990B Dolby Atmos brak.

(Temat utworzony: 06-12-2022 12:43 PM)
456 Wyświetlenia
PiterKozi
Voyager
Opcje
Witajcie mam do was pytanie. Ma ktoś tak połączony zestaw ? Xbox s i soundbar Q990B? 
Problem dotyczy dźwięku Dolny Atmos wysyłany z konsoli do listwy dźwiękowej. 
A mianowicie, wszystkie formaty od stereo po DTS:X na ekranie soudbnara są wyświetlane, w ustawieniach konsoli daje na Dolby Atmos, a na ekranie listwy wyświetla się mutli channel zamiast Dolby Atmos... miał ktoś z tym styczność? W trakcie testu na konsoli dźwięku Dolby Atmos, pojawia się na ekranie soudnabar-a taka informacja ze jest ten format, tak po zakończeniu i wyjść z testu i odpaleniu np. Dianey+ i filmu z logo Atmos, juz wyświetla multi channnel.
0 Like
12 Odpowiedzi
PiterKozi
Voyager
Opcje
Szukając informacji znalazłem formu i okazuje się że nie jestem sam. 😁 Jest to wina samsunga ze Dolby Atmos nie działa poprawnie na tym sprzęcie z konsolami i nie tylko... czekam na aktualizacje soudbar- a
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
A jaki masz włączony tryb dźwięku na soundbarze? Poprawnie powinien być "Standard".
0 Like
Artur1971
Voyager
Opcje
A wiesz że za Dolby Atmos trzeba jednorazowo zapłacić 70zł na Xboxsach
0 Like
PiterKozi
Voyager
Opcje
Tylko jak chce mieć na słuchawkach atmos to trzeba zapłacić.
0 Like
PiterKozi
Voyager
Opcje
Adaptacyjny.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Przełącz na tryb "Standard", bo ten tryb odpowiada za odtwarzanie oryginalnych ścieżek dźwiękowych.
PiterKozi
Voyager
Opcje
Przełączę, ale i tak samsung mysi to naprawić aktualizacja belki.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Dlaczego? Jeśli jest ustawiony ten tryb, to odtwarza wszystko - od DD 5.1 do DA czy DTS:X. Gdybyś sięgnął po instrukcję, to dowiedziałbyś się, że ten tryb jest dedykowany do filmów, gier. Tryb Adaptacyjny polega na tym, że gdy film czy gra, ma np. ścieżkę dźwiękową DD 5.1, nie usłyszysz, że samochód przejechał z prawej strony za Tobą. Będziesz słyszał ten samochód we wszystkich głośnikach tak samo.
0 Like
PiterKozi
Voyager
Opcje
Dolby atmos wysyłany przez konsole do soundbara, wyłącza się i pozostaje na mutli channel, a scena środkowa jest wyciszona nieważne czy to standard czy adaptacyjny. Konsola i belka nie współgrają ze sobą.
0 Like