Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Soundbar nie wyłącza się razem z TV

(Temat utworzony: 15-06-2018 04:59 PM)
24233 Wyświetlenia
maczupiks
Explorer
Opcje

Witajcie. 

Posiadam TV MU7042 oraz soundbar HW-K450 połączone ze sobą kablem optycznym. Problem polega tylko na tym, że soundbar nie wyłącza się razem z TV. Konfigurację pilota przeprowadziłem kilka razy i nie dało to skutku. Przy połączeniu BT nie było tego problemu. Ktoś zna odpowiedź na mój problem? 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

W przypadku użycia optycznego złącza cyfrowego możliwa jest tylko opcja włączenia listwy w czasie włączenia tv. Aby aktywować tę opcję (o ile oczywiście jest wspierana przez tv) po wybraniu na pilocie źródła wejścia oznaczonego jako D.IN. Następnie należy wcisnąć i przytrzymać przez ok. 5 sek przycisk wskazany a grafice, w celu włączenia lub wyłączenia funkcji Auto Power Link.apl.png

W celu zastąpienia opcji wyłączenia listwy podczas wyłączenia tv (działa po HDMI i w trybie TV Sound Connect) można aktywować opcję Auto Power Down. Dzięki aktywacji tej funkcji, listwa wyłączy się sama jeżeli przez 5 min. nie otrzyma na swoje wejścia żadnego sygnału. Aby ją włączyć/wyłączyć należy wcisnąć i przytrzymać prze 5 sek. przycisk play/pause.apd.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

21 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

W przypadku użycia optycznego złącza cyfrowego możliwa jest tylko opcja włączenia listwy w czasie włączenia tv. Aby aktywować tę opcję (o ile oczywiście jest wspierana przez tv) po wybraniu na pilocie źródła wejścia oznaczonego jako D.IN. Następnie należy wcisnąć i przytrzymać przez ok. 5 sek przycisk wskazany a grafice, w celu włączenia lub wyłączenia funkcji Auto Power Link.apl.png

W celu zastąpienia opcji wyłączenia listwy podczas wyłączenia tv (działa po HDMI i w trybie TV Sound Connect) można aktywować opcję Auto Power Down. Dzięki aktywacji tej funkcji, listwa wyłączy się sama jeżeli przez 5 min. nie otrzyma na swoje wejścia żadnego sygnału. Aby ją włączyć/wyłączyć należy wcisnąć i przytrzymać prze 5 sek. przycisk play/pause.apd.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Bartun
First Poster
Opcje

A czy jest mozliwosc kontrolowania poziomu dzwieku pilotem TV kiedy ten soundbar jest podpiety pod Samsung TV kablem optycznym ? 

0 Like
maczupiks
Explorer
Opcje

Jest musisz to w TV ustawić, niestety nie pamietam dokladnie gdzie.

Daj znać czy znalazłeś, jak nie to sprawdzę u siebie jak będę miał możliwość.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Bartun obawiam się, że w przypadku użycia toslink'a regulacja głśności nie zadziała.

0 Like
maczupiks
Explorer
Opcje

Zadziała, zadziała. Mam podłączony soundbar do TV kablem optycznym i jedyne do czego używam pilot od soudbara to wyłączenie go. Swoją drogą dziwne Panie Szewcu72, że z taką rangą i udziale w forum Pan ma takie wątpliwości :winking-face:

Bartun
First Poster
Opcje

Probowalem tego rozwiazania https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00049279/ ale od jakiegos czasu moj Soundbar nie jest do konca rozpoznawalny przez TV, moge tylko wybrac w Sound Output "Optical ...", wydaje mi sie ze wczesniej byla tam nazwa soundbara  

0 Like
maczupiks
Explorer
Opcje

W TV powinno być coś takiego jeszcze jak konfiguracja pilota, taki kreator. 

Powinien Cię pytać czy teraz działa zmienianie glośności, mi zadziałało za 2 albo 3 razem, kliknąłem OK i sterowanie glośnością działało. Jakoś tak, sorry ale to było dawno :smiling-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@maczupiks to nie kwestia rangi, czy obecności na forum, tylko urządzeń w zestawie. :winking-face:

0 Like
Dudko
Helping Hand
Opcje
Witam i proszę o udzielenie informacji posiadaczy soundbara samsung hw-q800c.
Moje pytanie czy wasze sounbary wyłączają się razem z telewizorem jak są podłączone przez WIFI bądź przez BLUETOOTH? mój wyłączą się dopiero gdzieś po około 20/30 minutach przez kabel HDMI wyłączą się od razu. Soundbar był w serwisie na wymianę płyty głównej w serwisie stwierdzili że tak ma być jak jest podłączony przez WIFI i BLUETOOTH. A jak jest u Was ? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie. 
0 Like