22-02-2023 12:49 PM
Chciałbym się podzielić moją opinią i sytuacja jaka miała miejsce podczas gwarancyjnej usługi naprawy projektora Freestyle firmy Samsung .
Zgodnie z wytycznymi producenta wadliwy sprzęt zapakowałem i wysłałem do jedynego( info z Samsunga ) w Polsce serwisu który naprawia projektory .
Wadą którą stwierdziłem podczas użytkowania ( 1 miesiąc po zakupie ) to samoczynne wyłączenia urządzenia .
Tak też opisałem to do serwisu .
Po kilku dniach przesyłka wróciła do mnie , jednak jakie było moje zdziwienie ze projektor jaki mi odesłano nie był tym który wysłałem na reklamację .Otrzymałem sprzęt porysowany , uszkodzony mechanicznie.Czarna obudowa była porysowana ! Sprzęt nosił ślady nadmiernego użytkowania i niczym nie przypominał tego który został wysłany do naprawy .Na potwierdzenie mojej tezy ze sprzęt nie jest mój świadczy również fakt ze nauczony już doświadczeniem z innymi serwisami znakuję sobie urządzenia w wiadomym dla mnie miejscu . Tym samym mam pewność ze oddany naprawiony sprzęt jest tym samym co został wysłany do naprawy .
Tutaj znaku już nie było !!!
Na moje uwagi co do uszkodzeń mechanicznych sprzętu serwis mnie zapewnił telefonicznie i e-mailowo ze to moje urządzenie i ze serwis taki dostał porysowany . Poprosiłem wiec o zdjęcia z przyjęcia sprzętu do serwisu . Otrzymałem zdjęcia eleganckiego projektora nie porysowanego , można domniemać ze mojego. Bo mój taki właśnie był . Nie uszkodzony .
Na moje kolejne pytanie odnoście mojego indywidualnego oznaczenia serwis odpowiedział ze wymienił obudowę a naklejkę serwisową z numerem fabrycznym przełożył bo zmieniła się obudowa .
Na kolejne pytanie czemu obudowa została zmieniona skoro nie była reklamowana serwis odpowiedział ze ma takie prawo bo urządzenie jest na gwarancji i serwisant decyduje co wymienia .
Aby tego było mało nie odesłano do mnie wszystkich elementów jakie zostały wysłane. Kabel i zasilacz nie dotarł .
Dotarły po moim monicie po 4 dniach. Jak się okazało serwis zapomniał .
Tłumaczenia w całej tej sprawie sa żenujące i co bym nie napisał złego na temat tej firmy to i tak będzie mało.
Sprawa zgłoszona na infolinie Samsunga !!!
Tą opinią przestrzegam wszystkich i uczulam na takie praktyki serwisowe , wymieniają nam podzespoły na jakie chcą , nowe ,stare, używane lub nie a nawet całe urządzenia podmieniają przyklejają naklejki z numerami fabrycznymi !!! Nie dajcie się robić w balona znakujcie swoje sprzęty które oddajecie do serwisu aby zawsze mieć pewność co do ich własności.Wtedy zobaczycie jakie są praktyki serwisowe i którym serwisom można zaufać a które omijać .
Ja otrzymałem niby naprawiony projektor z tym ze używany wcześniej przez kogoś innego lub uszkodzony w serwisie .
Gdzie została wymieniona obudowa bez mojej zgodny i bez zgłoszenia , a samo urządzenie jest teraz uszkodzone i porysowane !!! Co nie miało miejsca wcześniej.Ciekawostka jest również fakt ze na projektorze jest zalogowany inny użytkownik !!!
Ten serwis dostaje najgorszą moją opinie z jedną gwiazdką bo inaczej opinia się nie opublikuje.
A tak naprawdę to zero się należy ,
I sprawa dla adwokata
Zostałem oszukany zgodnie z standardem serwisowym .
Szkoda tylko ze takie standardy toleruje Firma Samsung
22-02-2023 01:17 PM
@P KRZYSZTOF, przykra sytuacja, daj znać później, co ustalą pracownicy infolinii, myślę, że znajdzie się jakieś rozwiązanie.
@P KRZYSZTOF napisał(a):
Sprawa zgłoszona na infolinie Samsunga !!!