Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Macbook Air 2017 i Soundbar Samsung HW R550

(Temat utworzony: 19-05-2022 04:54 PM)
587 Wyświetlenia
Petersen88
First Poster
Opcje

WItam, 

Zwracam się z pytaniem i prośbą jak poradzić sobie z następującą sytuacją. Od jakiegoś czasu mój macbook air 2017 przestał łączyć się przez bluetooth z soundbarem Samsung HW R550. Problem w tym, że po pierwszym sparowaniu jest ok, ale gdy chcemy połączyć się raz jeszcze to występuje problem. Pojawia się na soundbarze komunikat bt connected i po chwili wraca do bt ready. Po resecie saundbara i laptopa problem znika jednorazowo i powraca. Żeby było śmieszniej soundbar łączy się bez problemu z każdym innym urządzeniem, a macbook też z innymi głośnikami czy słuchawkami bez problemu. Dziwne jest tez to, że po kilku nieudanych próbach łączenia maca z samsungiem moduł bluetooth w soundbarze przestaje całkowicie działać i musze znowu resetować urządzenie. Serwis samsunga i apple nie pomógł, a było już wszystko próbowane. Chciałem zaktualizować oprogramowanie w soundbarze. W tym celu pobrałem pliki z oficjalnej strony, ale po podłączeniu przez usb, urządzenie czyta i po chwili jest komunikat no usb. Szczerze powiem, że juz nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić? Czy ktoś z Was miał podobny problem.

0 Like
12 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie od dziś wiadomo, że Samsung się nie lubi z Apple. Te urządzenia są słabo kompatybilne 💁‍♂️

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Petersen88  Witam

Czyli na ten moment soundbar nie ma najnowszej wersji oprogramowania?

0 Like
Petersen88
First Poster
Opcje

Witam, pobrałem najnowsze oprogramowanie i wgrałem na pendrive. W trakcie podłączenia na wyświetlaczu pojawia się "READ" a po chwili "No USB".  

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Petersen88  Jaka jest obecna wersja oprogramowania, taki komunikat może sugerować że jest już zainstalowana najnowsza wersja.

0 Like
Petersen88
First Poster
Opcje

A jak to sprawdzić?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Petersen88  Na tej stronie możemy sprawdzić jaka jest najnowsza wersja:

https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-R550/EN/#downloads 

0 Like
Petersen88
First Poster
Opcje

No właśnie stąd pobrałem :smiling-face: Więc wydaje się że jest najnowsze. Chyba faktycznie po prostu te urządzenia sie nie lubią :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:  

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Petersen88  Dokładnie, może tak być, nie kojarzę aby była opcja sprawdzenia  wersji oprogramowania na soundbarze....🤔

Ja też mam sytuację że nie mogę połączyć się z soundbarem tylko innej firmy z laptopem na Windows :smiling-face:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PrzemekM  @Petersen88  Wersję oprogramowania, którą masz możesz sprawdzić przytrzymując na pilocie od soundbara przycisk koła zębatego listwa musi być wyłączona.