Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Freestyle 2 vs serwis A-TECH

(Temat utworzony: 23-10-2024 09:36 AM)
563 Wyświetlenia
Auel
Navigator
Opcje
Około 2-3 miesięcy temu kupiłem projektor Freestyle 2. Po kilku tygodniach zaczęły się z nim jazdy: wyglądało jakby obraz tracił i odzyskiwał ostrość, przy czym nie robił się nieostry tylko pikselowaty. Cały taki cykl (ostry-nieostry) trwał około sekundy i jak już się zaczęło to obraz "falował" cały czas. Usterka pojawiała się losowo- czasem od razu po włączeniu projektora, czasem po 15min, czasem po godzinie. W momencie jak już się pojawiała wyłączenie i włączenie projektora pilotem powodowało że na całym wyświetlanym obrazie pojawiały się piksele jak przy uszkodzonej karcie graficznej w komputerze. Wtedy jedynym rozwiązaniem bylo odłączenie projektora od prądu na Około 10min. Czasami wystarczyło zrobić to raz, a czasami kilka razy i projektor wracał do życia a obraz przestawał falować. Projektor działał normalnie 1-4 dni i jazda zaczynała się na nowo.
Kolejnym problemem było to że jeśli projektor był włączony i nie była uruchomiona żadna aplikacja ("pulpit" lub gdziekolwiek w menu) i zostawiło się go tak na około minutę to sam odpalał ostatnio używaną aplikację
Zgłosiłem sprawę na infolini Samsunga, technik połączył się zdalnie, stwierdził jakieś błędy na urządzeniu i zresetował projektor jednak to nie pomogło. Tym razem zgłosiłem sprawę przez formularz dołączając zdjęcia, a urządzenie 10.10.24. trafiło do serwisu. Tam szybko uzyskało status "przydzielono technika" a 22.10.24. status nagle zmienił się na "naprawione". Zaskoczony zadzwoniłem na infolinię gdzie dowiedziałem się że zdaniem serwisu (pomimo dołączonych zdjęć usterki) projektor jest w 100% procentach sprawny i zostanie mi odesłany. W międzyczasie sprawdziłem opinie o A-TECH i resztki włosów na głowie stanęły mi dęba. 
Może czyta to ktoś z Samsunga i odpowie jak taka firma jak Wasza może współpracować z taką amatorszczyzną rodem z PRL-u?
Zgłosiłem sprawę ponownie na infolini Samsunga ale zakładam, że sprawa będzie miała swój finał u RPK.
Wrzucam też zdjęcia "sprawnego" zdaniem serwisu projektora.

image

image

11 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Niestety w tym przypadku nie pozostaje Panu nic innego, jak wysłać urządzenie do innego serwisu.
Auel
Navigator
Opcje
Niestety wg Samsunga to jedyny serwis w Polsce zajmujący się Freestyle.
AdamW
Expert
Opcje

Jak zgłosiłeś się na Infolinię to pewnie muszą zweryfikować sprawę z serwisem, poczekaj na więcej informacji, mam nadzieję, że wszystko będzie w sprawie dobrze! 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Z tego co się i ja dowiedziałem, to niestety tylko ten serwis się tym zajmuje. Proszę zgłaszać usterkę go skutku. Z tego co widać na zdjęciach, to nie podjęta została żadna próba nawet wgrania oprogramowania do urządzenia skoro urządzadzenie zachowuje się tak samo.
Auel
Navigator
Opcje
Jeszcze mi go nawet nie odesłali bo zgłosiłem wczoraj sprawę na infolini Samsunga że nie odbiorę urządzenia dopóki nie będę miał informacji że znaleźli i usunęli usterkę. Ewentualnie mogą wymienić mi projektor na nowy. Ewenementem jest że dostają dokładny opis usterki+ powyzsze zdjęcia i twierdzą że urządzenie jest sprawne.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Niech Pan wymienia na nowy jeśli jest taka możliwość.
0 Like
Auel
Navigator
Opcje
Bardzo chętnie, ale decyzję o wymianie podejmuje też serwis. Zakładam, że tego nie zrobią, bo przecież według nich urządzenie jest sprawne.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ma Pan dokumentację zdjęciową jak urzadzenie dziala, dlatego ma Pan też możliwość reklamować go aż zostanie usterka naprawiona.
0 Like
Auel
Navigator
Opcje
Historii ciąg dalszy:
Dzisiaj projektor wrócił z serwisu. Czy działa nie wiem, jeszcze nie sprawdzałem. Pojechał tam jak nowy. Wrócił z brudną (tłustą jakby od jedzenia) I porysowaną osłoną i porysowaną przednią częścią obudowy. Sprawa zgłoszona na onfolini ale konsultanci jak zwykle niewiele mogą.
Brawo Samsung.20241028_135801_1000031507_1730122710.jpg20241028_140518_1000031509_1730122758.jpg20241028_135754_1000031506_1730122786.jpg
0 Like