Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przerywany dźwięk soundbar Q700a

(Temat utworzony: 16-05-2022 11:03 AM)
8160 Wyświetlenia
Marecki1991
Apprentice
Opcje

Cześć, zakupiłem soundbar Q700a, podłączyłem pod HDMI 2.1 z eARC i problem polega na tym, że co jakiś czas przerywa dźwięk tak na ok 10 sekund. Na początku mniej więcej po ok 15 min. Po włączeniu tv, później w dalszych odstępach czasu, np po godzinie użytkowania. Oprogramowanie w soundabrze jest najnowsze (próbowałem aktualizować ale wyskakuje komunikat, że jest najnowsze, do tego sprawdziłem na stronie Samsunga i rzeczywiście zgadza się). Dodam, że posiadam PlayStation 5 również podłączone pod HDMI 2.1 i tam wszystko jest ok. Tv to Philips PUS9206. 

Spotkał się ktoś z podobnym problemem? 

Pozdrawiam

Marek

48 Odpowiedzi
MatiJ
Expert
Opcje

@pawelzkrk Forum to dyskusja i wiele postów, więc jeżeli coś przeoczyłem w twojej wypowiedzi, to wybacz.

Ogólnie z moich obserwacji YouTube na tyle telewizorów, ile już miałem styczność sprawiał najmniej problemów.

@Szpyrek Masz możliwość sprawdzić u rodziców, czy przerywany dźwięk będzie się pojawiał na poszczególnych aplikacjach?

0 Like
Szpyrek
First Poster
Opcje
Tak, od jutra będę mógł zweryfikować czy na zestawie Samsung s95b+ soundbar q930b na różnych aplikacjach zanika dźwięk.

@pawelzkrk a masz możliwość spróbowania podłączenia do tv Chromecast 4k czy jakiejś innej przystawki i sprawdzenia jak to wygląda przy odtwarzaniu treści z tych samych aplikacji co na tv? Bo to by jednoznacznie wskazało czy wina leży w sofcie tv czy soundbarze.
0 Like
pawelzkrk
First Poster
Opcje

Też o tym pomyślałem. Sprawdzę na PS5.

0 Like
MiTes
First Poster
Opcje
Witam, mam ten sam problem tv samsung soundbar samsung i przez hdmi przerywa dźwięk (kiedyś tego nie było) reset nie pomaga. Mam też w innym pokoju tv sony i soundbar lg przez 3 miesiące było ok i zaczął się ten sam problem. Gdzie szukać przyczyny bo już ręce opadają?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MiTes, jaki to model Soundbara? Z jakim TV jest połączony? Czy próbowałeś podłączyć inny kabel HDMI, czy podłączałeś do innego wejścia HDMI? Czy Soundbar był sprawdzany z innym telewizorem?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Maarcin_b
Explorer
Opcje

Mam problem z zanikiem dźwięku w sounbarze audio eARC na 1-2sek przy dolby atmos na apkach netflix, hbo, disney. Dzieje się to tylko na ścieżce DA. TV Samsung Q80BAT and soundbar Q60B+rear SWA-9200S. Reset do fabrycznych, wyłączanie zasilania nic z tych rzeczy nie pomogło. Hdmi 2.1 wypróbowane 2 różne i nadal to samo. Wina leży po stronie oprogramowania, na zagranicznych forach znalazłem, że tydzień temu zaktualizowali oledy z poprawką właśnie która to naprawia. Naprawią to w 2 letnich QLEDACH?

Aktualizacja z poprawką:

https://photos.google.com/share/AF1QipN5kVPENWWNZG7_qC7buhgBMPtFKiec7Ks_nKHfHRif06euZFQ8hROACABKS8mN...

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Maarcin_b, ten rocznik nadal dostaje aktualizacje, więc myślę, że łatka bez problemu może się w niedługim czasie pojawić. Skontaktuj się dodatkowo ze Wsparciem Technicznym Samsung, zdalnie sprawdzą Twoje urządzenia: https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Maarcin_b
Explorer
Opcje
Można to zgłosić bezpośrednio do techników (programistów) którzy zajmują się naprawianiem błędów?
0 Like
AdamW
Expert
Opcje

@Maarcin_b z tego co mi wiadomo, to nie ma bezpośredniego kontaktu z programistami.

Jeśli na innych TV już wrzucili taką aktualizację, to spodziewałbym się takiej aktualizacji i do Twojego TV w niedługim czasie, z tego co zauważyłem to pojawiają się one średnio co trzy miesiące.

Tutaj masz jeszcze stronę ze wsparciem dla Twojego TV:

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE55Q80BATXXH/#downloads