Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar HW-Q990D i Chromecast

(Temat utworzony: 3 tygodni(e) temu)
140 Wyświetlenia
miroski
First Poster
Opcje

Czy Chromecast w modelu HW-Q990D to jakaś ściema? Mam kilka chromecastów (chromecast audio, google TV 4K oraz wbudowany w Wiim Ultra) i po wybraniu ikonki cast w aplikacji np. radia internetowego mogę wybrać urządzenie do odtwarzania muzyki. Soundbara wybrać nie mogę bo nie jest widoczny. Nie znajduje go również Google Home. O co tu chodzi? Soundbar ma wi-fi, Spotify Connect, Tidal Connect a nie można posłuchać radia internetowego z telefonu?

0 Like
3 Odpowiedzi
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@miroski, Według specyfikacji Chromecast powinien działać bez zarzutu.

Naciśnij i przytrzymaj przycisk Sound Control (ikona koła zębatego) przez 6-10 sekund, gdy urządzenie będzie w trybie czuwania. Wersja oprogramowania sprzętowego pojawi się na wyświetlaczu soundbara.

Najnowsza powinna być opisana jako Wersja 1016.

miroski
First Poster
Opcje

Mam wersję 1016. Ciekawe jest to, że w całej instrukcji do HW-Q990D ani razu nie pojawia się słowo "chromecast" a przecież to znacząca funkcjonalność.

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Informacja została ujęta w specyfikacji produktu na stronie. Myślę, że to wystarczy.

Spróbuj przywrócić ustawienie Soundbara. Poniżej masz dwa sposoby:

1. na wyłączonym soundbarze przytrzymać na pilocie od soundbara przycisk "Play i Pauzy" do momentu pokazania na wyświetlaczu napisu "INIT".
  2. na włączonym soundbarze nacisnąć na listwie jednocześnie przycisk "+" oraz "-" do momentu pokazania na wyświetlaczu napisu "INIT".