Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przerywany dźwięk soundbar Q700a

(Temat utworzony: 16-05-2022 11:03 AM)
8235 Wyświetlenia
Marecki1991
Apprentice
Opcje

Cześć, zakupiłem soundbar Q700a, podłączyłem pod HDMI 2.1 z eARC i problem polega na tym, że co jakiś czas przerywa dźwięk tak na ok 10 sekund. Na początku mniej więcej po ok 15 min. Po włączeniu tv, później w dalszych odstępach czasu, np po godzinie użytkowania. Oprogramowanie w soundabrze jest najnowsze (próbowałem aktualizować ale wyskakuje komunikat, że jest najnowsze, do tego sprawdziłem na stronie Samsunga i rzeczywiście zgadza się). Dodam, że posiadam PlayStation 5 również podłączone pod HDMI 2.1 i tam wszystko jest ok. Tv to Philips PUS9206. 

Spotkał się ktoś z podobnym problemem? 

Pozdrawiam

Marek

48 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marecki1991  Cześć

Zalecam podłączyć soundbar do innego urządzenia, zmienić kabel i wykonać reset soundbara.

Reset soundbara wykonuje się na odłączonym kablu HDMI. Należy na listwie przytrzymać plus i minus jednocześnie, aż pojawi się komunikat, następnie soundbar się wyłączy, proszę odłączyć od zasilania. Po chwili podłączyć i sprawdzić działanie.

Marecki1991
Apprentice
Opcje

Dziękuję za odpowiedź, zrobiłem sam reset belki bez wymiany kabla oraz podłączonego urządzenia. Jak narazie działa bez zarzutów. Zauważyłem jedną niepokojącą rzecz. Soundbar grzeje się w okolicach wejścia HDMI. Być może to jest przyczyna tych przestojów. Znajomy posiada starszy model soudbara tej samej firmy i również jest on gorący w tym samym miejscu ale mu się nie zacina.

Pozdrawiam

Marecki1991
Apprentice
Opcje

Witam ponownie

Niestety problem dalej występuje. Zmieniłem nawet kabel HDMI. Nic to nie dało. Dodam, że urządzenie Sony podłączone pod to samo wejście działa poprawnie. Ewidentnie coś jest nie tak z belką. Brak mi już pomysłów. Wifi też dobrze nie działa w tym urzędzieniu, co jakiś czas przerywa i muszę odłączać od prądu urzędenie żeby znowu połączyło się z siecią. O ile z jakości dźwięku jestem w miarę zadowolony tak z działania urządzenia już nie. Po weekendzie będę kontaktować się ze sprzętem w celu oddania sprzętu na gwarancję.

0 Like
Assocati
Apprentice
Opcje

Witam, posiadam qled 55 i do tego soundbar samsung Q930B. Niestety co jakiś czas przerywa dźwięk na około 1 sekundę. Soundbar jest połączony z tv przez WiFi. Proszę o pomoc. 

quennep
Navigator
Opcje
Sprawdzałeś czy po kablu też tak się dzieje?
0 Like
Assocati
Apprentice
Opcje

Nie mam właśnie połączenia przez kabel. 

0 Like
quennep
Navigator
Opcje
Spróbowałbym podłączyć przez hdmi, wtedy byśmy wiedzieli ze wina jest po stronie połączenia wifi. Może masz coś w pobliżu co może zakłócać sygnał? Jakiś wzmacniacz internetu czy inne urządzenia
Szpyrek
First Poster
Opcje

Cześć,

mam identyczny problem. Telewizor Philips 55OLED707, soundbar Samsung q800b. Połączone HDMI eARC kabel 2.1 i podczas oglądania filmów zanika dźwięk na około 10 sekund i sam wraca. Najnowsze oprogramowanie zarówno w tv jak i soundbarze, różne kable były podłączane, ale problem nie znika. 

Jakby ktoś znalazł przyczynę i rozwiązanie to będę wdzięczny za informację.

Pozdrawiam

Bartek

0 Like
Marecki1991
Apprentice
Opcje

Cześć, ja się poddałem, tv i soundbar zaktualizowane i problem nadal występuje. Tv Philips w jakiś sposób gryzie się z soundbarem Samsung. Przełączyłem się na zwykłe arc i działa normalnie aczkolwiek nie o to chodziło.

0 Like