Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z trapezem the Freestyle

(Temat utworzony: 25-06-2023 04:50 PM)
8444 Wyświetlenia
Bedni
Apprentice
Opcje

Cześć. Po uruchomieniu rzutnika np na sufit nie koryguje automatycznie trapezu. Ma często problem z wyostrzaniem obrazu. Jakie macie sposoby na rozwiązanie tego problemu? 

Przejdź do rozwiązania
PrzemoOo86
Student
Opcje
Do góry
0 Like
PrzemoOo86
Student
Opcje
Ma to jakieś znaczenie?
0 Like
Bedni
Apprentice
Opcje

Chyba tak. Napis znajduje się z jednej strony. I trzeba tak obrócić korpus żeby napis był zwrócony w stronę podłogi. 

0 Like
Grk
Journeyman
Opcje
Cześć wszystkim, przed chwilą włączyłem mój i nagle przestawiony trapez.
1: wszedłem w ustawienia
Przestawianie reczne nie reaguje na pilot który normalnie działa gdzieś indziej w ustawieniach czy na tv tylko nie reagował w ustawieniach trapezu, automat też sam nie przestawia nawet jak kręcę projektorem na inne ściany.
2. Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych... nadal to samo
3. Znalazłem ten temat.
4. Wziąłem pędzelek u pozbyłem się całego możliwego kurzu który był widoczny.
5. Podłączam, działa.

[Edit]

U mnie znowu się tak stało. Rozmawiałem na czacie ze wsparciemno i zapytali czy mam zabrudzy sam obiektyw projektora no i mimo iż czyszcze to jak w niego patrzę to widzę że w środku jest sporo kurzu. U mnie projektor jest na podłodze więc wentylator może wciągać kurz do srodka więc siada on na tym szkielku. Jutro jestem umówiony na zdalne połączenie w celu wyeliminowania ewentualnych błędów oprogramowania i będę wiedział czy na czyszczenie do serwisu czy co dalej więc dam znać
0 Like
Marta_kul
First Poster
Opcje

Hej! Mam ten sam problem. Gdzie znajdę te czujkę która odpowiada za kalibrowanie trapezu?

0 Like
Grk
Journeyman
Opcje
Ja w sumie sam nie wiem poprostu postarałem się jak najdokładniej wyczyścić wszystko i to tak stopniowo zaczynało działać w sensie najpierw jak bym tylko trochę wyczyścił czyli ustawił się automatycznie ale jak ruszyłem to dalej to samo więc odloczylem i wszystkie zakamarki wyczyściłem i jest okey mój się bardzo kurzy bo leży na ziemi więc wciąga na bank też zastanawiam się czy jakoś kompresorem nie zmuchnac do niego no ale jak narazie działa
0 Like
NikodemK
Expert
Opcje

Hej @Marta_kul,

Czujniki znajdują się na przednim panelu urządzenia, powinny być po lewej stronie soczewki patrząc na projektor, najlepiej przetrzyj dokładnie cały front urządzenia szmatką z mikrofibry, jeżeli są one nawet delikatnie zabrudzone, projektor faktycznie może źle odmierzać odległość ściany i nie dostosowywać trapezu 😉

Members_G5dTYeH
Apprentice
Opcje

Tak jak w temacie, po ostatniej AUTOMATYCZNEJ aktualizacji, nie ma możliwości czy to automatycznej czy też manualnej korekcji trapezu. Nie działają też inne funkcje jak autofocus czy skalowanie.

Próbowałem przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych, nic to nie dało, za to nie mam teraz żadnych swoich aplikacji czy haseł.

Kiedy Samsung zamierza naprawić błędy swojej aktualizacji?

Temat znany, na skandynawskim forum wielu uzytkowników też się skarży na to.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_G5dTYeH  A jaki masz dokładny model projektora?

Czy kontaktowałeś się z Samsung w tej sprawie?

0 Like
Ewa2137
First Poster
Opcje

Mam to samo….

0 Like