Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Soundbar HW-B550

(Temat utworzony: 08-11-2024 05:15 PM)
300 Wyświetlenia
MateuszW922
Apprentice
Opcje

Witam, posiadam TV QE65Q77AATXXH oraz soundbar HW-B550 i mam taki problem.
Tv z soundbarem jest połączony kablem HDMI gniazdami eARC i czasami dosłownie na 1-2 sekundy zanika w soundbarze głos po czym wraca połączenie pojawia się głos oraz napis na soundbarze „TV ARC” i wszystko działa do czasu, po czym np. za 3 godziny znowu się to dzieje, znowu na dosłownie 1-2 sekundy. Kable wymieniałem już 3 krotnie bo myślałem, że to może wina kabla ale zmiany kabla nic nie zmieniły.
Nadmienię tylko, że połączenie tv z soundbarem przez BT nie powoduje takiego objawu i wszystko działa bezproblemowo.

Czy ktoś ma jakiś pomysł o co może chodzić i jak mogę rozwiązać ten problem, który „męczy” ucho?

4 Odpowiedzi
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
jak przez bt nie powoduje spróbuj również podłączyć optykiem jak masz mozliwosci oraz inne gniazda hdmi tv i tak wiem jedno jest tylko arc ale to pozwoli wykluczyć albo stwierdzić awarie gniazda w tv lub soundb...
0 Like
MateuszW922
Apprentice
Opcje

Jak podlaczam pod inne gniazdo w tv to pokazuje sie komunikat ze mam podlaczyc pod gniazdo ARC bowiem moje urzadzenie obsluguje ARC i nie laczy soundbara i przechodzi na glosnik z tv 

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Hej @MateuszW922 :smiling-face: W Tv można użyć tylko jednego, słusznego portu HDMI, czyli ARC. 

Proponuję odłączenie od zasilania telewizora oraz soundbara na minimum minutę. Kolejno sugeruję wykonanie resetu. Aby zresetować soundbar, należy jednocześnie naciskać + i - na włączonej listwie przez około 5-10 sekund.
Kolejno proponuję sprawdzenie wersji aktualizacji na soundbara według wskazówek z forum: https://eu.community.samsung.com/t5/sprz%C4%99t-audio-i-wideo/aktualizacja-soundbar%C3%B3w-firmy-sam...

MateuszW922
Apprentice
Opcje

Zrobiłem tak jak napisałaś włącznie z aktualizacją. Zobaczymy czy pomoże. Aktualizacje zrobiłem, bowiem na stronie samsunga jest aktualizacja do mojego soundbara z grudnia 2023 r. a ja soundbar kupiłem w kwietniu 2023 r. 

0 Like