Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

The Freestyle a odległość

(Temat utworzony: 23-12-2023 08:33 PM)
1599 Wyświetlenia
quennep
Navigator
Opcje

image

W specyfikacji projektora the freestyle znalazłem że wielkość 100 cali uzyska się z odległości 2,7m.
Nie chciałbym wyświetlać ze stolika lub sufitu, ponieważ widziałem że przy korekcji trapezu pozostawia on brzydki biały cień. 
Od tylnej ściany mam około 3 metry. Testował ktoś jak poradzi sobie z tej odległości? Wyświetli większy ekran tracąc przy tym na jakości? Czy może to po prostu są minimalne odległości na dany rozmiar ekranu?
0 Like
2 Odpowiedzi
cccccc1
Voyager
Opcje
Nie ma w nim optyki, wiec może już nie wyostrzyć obrazu, max odległość to 2654mm.
Members_GV8OMRD
First Poster
Opcje

Właśnie nabyłem to cacko, testuje od wczoraj. Odległość projektora na szafce od ściany z wyświetlanym obrazem to 3,1m. Obawiałem się że nie złapie ostrości i początkowo tak było, ale pobawiłem się trochę w opcjach i zaskoczył. Obraz po zmniejszeniu 95% ma około 110'' i wygląda lepiej niż na wcześniejszym 2x droższym epsonie tw6650. myślałem ze będę musiał zwrócić, ale sprostał wymaganiom więc zostaje. W dzień da się oglądać ale nie oszukujmy się 550 ansi wystarczy żeby komfortowo oglądac po południu wieczorem i w nocy. Z mankamentów to ten ciulatu tizen samsunga gdzie jest 15 aplikacji na krzyż i ani jednego VPN. Zlikwidowali asystenta google i tylko pozostał beznadziejny bigsby bez polskiego. Zużycie energii poniżej 40W. uruchamia się mega szybko około 10s, epson chyba 2min.