Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sounbar Q990 przełącza się co chwilę na earc (TV Philips 707)

(Temat utworzony: 27-02-2025 12:14 PM)
155 Wyświetlenia
Bartillo
Apprentice
Opcje
Nie mogę słuchać muzyki , żadnego innego źródła, bo zawsze po kilkudziesięciu sekundach wskakuje Earc i przerywa odtwarzanie innego źródła Czy ten problem został rozwiązany w jakikolwiek sposób?
0 Like
4 Odpowiedzi
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Bartillo, Rozumiem, że przykładowo jest włączony telewizor, gdzie w trakcie oglądania wrzucasz muzykę z telefonu przez bluetooth na Soundbar, który po pewnym czasie sam zmienia źródło na eARC?

0 Like
Bartillo
Apprentice
Opcje
Hello, właśnie TV jest wyłączony, ale ewidentnie pinguje listwę będąc w standby. Wyłączanie eArc w TV odpada, bo to utrudniłoby obsługę tak wielu rzeczy, że ho ho.
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

W takim razie przyczyn musisz poszukać w TV. Wyłączenie HDMI-CEC w Soundbarze nie pozwoli na prawidłowe działanie eARC, więc po stronie listwy nic nie zrobisz.

Bartillo
Apprentice
Opcje
Wyłączenie CEC powoduje męczarnię z używaniem kilku pilotów, więc nie wiem co gorsze. Z ciekawostek, po przełączeniu HDMI do zwykłego ARC (działa tam CEC) problem znika. To też mnie nie satysfakcjonuje, bo eARC to nieskompresowany sygnał o większej przepustowości. Spróbuję pomęczyć Philipsa, problem jest znany.
0 Like