17-11-2021 06:05 PM
Witam.
Mam Telewizor Samsung UE55MU7052 do którego ponad miesiąc temu dokupiłem soundbar HW-Q60T. Podłączyłem i tv od razu wykrył soundbar i zaczął odtwarzać dźwięk. Po jakiś 3 tygodniach nagle tv przestał wykrywać soundbar po ARC. Dzięki leciał tylko przez tv.
Soundbar wyświetla zamiast połączenia TV ARC tylko D.IN.
Odłączyłem kable, podłączyłem i za którymś razem takiego odłączania i podłączania znów zaczęło działać.
Minęły kolejne jakieś 3 tygodnie i znów to samo. Brak połączenia ARC. Odłączanie i podłączanie kabli nic nie dało.
- wymieniłem kable hdmi - bez powodzenia.
- zrobiłem reset i aktualizacje soundbar - bez powodzenia
- Zadzwoniłem na infolinie. Soundbar na gwarancji, tv już niestety nie. Pani połączyła się z tv, zrobiła jego reset ale dalej nic to nie dało.
- zawiozłem soundbar do brata. Tv Samsung ale bez one connect. Tv od razu wykrył soundbar i zaczął działać.
- kupiłem na Allegro używany moduł one connect. Dziś podłączyłem i dalej nic to nie dało.
- tv ma najnowsze aktualizacje.
- W tv jest włączona funkcja Anynet+ (HDMI-CEC)
Po podłączeniu soundbara do gniazda hdmi 4. Na tv cały czas wykrywa jako NIEZNANY.
Jak robię Konfiguracja uniwersalnego pilota na tv i tam wybieram zestaw kina domowego -> Samsung -> Test zasilania, to soundbar się włącza i wyłącza. Znaczy jakieś połączenie jest.
Co może być przyczyną takiego zniknięcia połączenia TV ARC?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
17-11-2021 07:54 PM
17-11-2021 06:15 PM
Ps. Obecnie mam połączenie Przez bluetooth i tu działa.
17-11-2021 06:35 PM
Czy w TV masz taki firmware wersja 1300? Czy próbowałeś dodać ręcznie sounbar po marce i modelu?
17-11-2021 06:48 PM — edytowano 17-11-2021 07:04 PM
Tak na tv jest 1300. Dodawany tez ręcznie tak jak pisałem wyżej. I tez nic. Na końcu konfiguracji ręcznej jest test zasilania i jak robię ten test to soundbar się wyłącza. Znów naciskam test i się włącza także jakiś połączenie jest. Ale brak ARC.
połaczylem właśnie kablem optycznym bo jakiś znalazłem i tez działa. No tylko to nieszczęsne ARC.
dodam jeszcze ze do hdmi 1 mam podłączony dekoder C+. Soundbar oczywiście do 4 gniazda ARC.
17-11-2021 07:54 PM
17-11-2021 08:04 PM
Jeszcze nie próbowałem. Ale próbowałem podłączyć dekoder przez soundbar i nie działało ARC. Po wybraniu hdmi na soundbarze był obraz z dekodera ale dźwięk tylko z tv.
sprawdzę bez dekodera tylko dziecko musi iść spać bo teraz mnie nie dopuści do tv bo bajki ogląda
17-11-2021 09:26 PM
Odłączyłem dekoder, odłączyłem tv i soundbar na 30 min z prądu.
podłączylem tv i soundbar do prądu. DZIAŁA !! Jest ARC !
Podlaczylem ponownie dekoder i dalej działa.
Co zmieniałeś w ustawieniach dekodera ? W tym od c+ zbytnio nie ma co zmieniać w ustawieniach.
17-11-2021 09:52 PM
18-11-2021 07:35 AM
Jedyne co znalazłem na dekoderze to:
Ustawienia -> Ustawienia telewizora -> Ustawienia SD -> Sterowanie telewizorem -> NIE.
Mam cały czas ustawione na NIE.
Samsung mógłby się bardziej zająć tym problemem. Znalazłem właśnie tez na tym forum sporo takich problemów i to w rożnej konfiguracji ale zawsze z telewizorem Samsung.
cos mi się wydaje ze to jakiś globalny problem.
19-11-2021 12:31 PM — edytowano 19-11-2021 12:32 PM
Cześć,
Niewłaściwe działanie HDMI ARC zazwyczaj jest spowodowane przez dekoder C+ 4k. Nie miałem tego problemu z dekoderem lokalnej kablówki, czy też Polsatu.