Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzęt audio i wideo

Odkrywaj dźwięk na nowo

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kto dodał ten temat do Ja też

MarcinFC
Journeyman
Opcje

Witam.

Mam Telewizor Samsung UE55MU7052 do którego ponad miesiąc temu dokupiłem soundbar HW-Q60T. Podłączyłem i tv od razu wykrył soundbar i zaczął odtwarzać dźwięk. Po jakiś 3 tygodniach nagle tv przestał wykrywać soundbar po ARC. Dzięki leciał tylko przez tv. 

Soundbar wyświetla zamiast połączenia TV ARC tylko D.IN.

Odłączyłem kable, podłączyłem i za którymś razem takiego odłączania i podłączania znów zaczęło działać.

Minęły kolejne jakieś 3 tygodnie i znów to samo. Brak połączenia ARC. Odłączanie i podłączanie kabli nic nie dało.

- wymieniłem kable hdmi - bez powodzenia.

- zrobiłem reset i aktualizacje soundbar - bez powodzenia

- Zadzwoniłem na infolinie. Soundbar na gwarancji, tv już niestety nie. Pani połączyła się z tv, zrobiła jego reset ale dalej nic to nie dało.

- zawiozłem soundbar do brata. Tv Samsung ale bez one connect. Tv od razu wykrył soundbar i zaczął działać.

- kupiłem na Allegro używany moduł one connect. Dziś podłączyłem i dalej nic to nie dało.

- tv ma najnowsze aktualizacje.

W tv jest włączona funkcja Anynet+ (HDMI-CEC)

Po podłączeniu soundbara do gniazda hdmi 4. Na tv cały czas wykrywa jako NIEZNANY.
Jak robię Konfiguracja uniwersalnego pilota na tv i tam wybieram zestaw kina domowego -> Samsung -> Test zasilania, to soundbar się włącza i wyłącza. Znaczy jakieś połączenie jest.

Co może być przyczyną takiego zniknięcia połączenia TV ARC?

0 Like
Kto dodał ten temat do Ja też