Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Music frame / soundbar/ Q symphony

(Temat utworzony: 29-09-2024 02:38 PM)
160 Wyświetlenia
Waldez
Journeyman
Opcje

Q symphony nie zapewnia połączenia pomiędzy tv S90C + soundbar q800b + music frame. W żadnych oficjalnych materiałach reklamowych w Samsung nie odnalazłem info nt ograniczeń stosowania Music Frame. 
możliwe policzenia:

tv + soundbar w trybie Q symphony ( optyk/hdmi/bt/wifi)

tv + Music frame w trybie Q symphony (bt/wifi/ optyk)

tv + Music frame + soundbar BEZ TRYBU Q SYMPHONY(bt/wifi). W TYM TRYBIE SŁYSZALNY  JEST POGŁOS POMIĘDZY SOUNDBAREM A MUSIC FRAME (opóźnienie Music frame). Dodatkowo Music frame gra pełne spektrum a nie w trybie surround. Także jak ktoś chce użyć Music frame jako satelit do soundbara może się niemile zdziwić. Nie wiem jak w innych konfiguracjach, ponoć w symphony działa w wyrobach 2024 ale gdzie to jest napisane?!

0 Like
11 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam, modele telewizorów z 2023 roku otrzymają aktualizacje oprogramowania umożliwiająca połączenie ramki z telewizorem.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JasiuTV, Dla S90C taka aktualizacja została już udostępniona jakiś czas temu.

@Waldez, Czy masz zainstalowane najnowsze dostępne oprogramowanie o oznaczeniu 2000.2 ?

Waldez
Journeyman
Opcje

Mój S90C ma soft w v. 2000 i uważa je za aktualne. 

Waldez
Journeyman
Opcje

Tutaj problemem jest nie to, że brak jest  obsługi tv z Music frame ale brak wsparcia Q Symphony dla całego zestawu tj tv+soundbar+Music frame.

JasiuTV
Samsung Members Star ★
Opcje
0 Like
Waldez
Journeyman
Opcje

Soft: jest już w wersji 2000.2 (odczytany z menu O Telewizorze). Niestety nadal w ustawieniach QSymphony mogę wybrać albo synchronizację dźwięku tv z soundbarem albo synchronizację dźwięku tv z Music frame. Nie ma możliwości ustawienia synchronizacji dźwięku tv z równocześnie i soundbarem i z Music frame.

0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★
Opcje
Należy poczekać na aktualizacje Soundbara, Samsung na razie potwierdził działanie tylko Music Frame z Soundbarami z 2024 r. i nowszymi.
0 Like
Waldez
Journeyman
Opcje

Oby tak było, inaczej Music frame będzie bardziej frame niż Music. Btw jeśli będzie update soundbara to czy będzie możliwość wykorzystania eArc czy tylko wireless. W każdym bądź razie dzięki za pomoc!

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Waldez. Wygląda na to, że wcześniejsza aktualizacja o oznaczeniu 1420 pomimo zmian w Q-Symphony nie wprowadziła pełnej obsługi Music Frame w tym modelu telewizora. Teoretycznie według dziennika zmian dopiero w wersji oprogramowania 2013 Music Frame będzie kompatybilny z Q-Symphony. Daj znać, czy po aktualizacji będzie poprawa, jeśli jeszcze szukasz rozwiązania.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/aktualizacje-oprogramowania-dla-telewizor%C3%B3w-gdy-...