Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmywarka DW 60M5040BB/EO błąd oC

(Temat utworzony: 05-10-2021 11:08 PM)
1049 Wyświetlenia
Szymon Sz
First Poster
Opcje

Witam 

Mam problem że zmywarka na samym początku pojawiał mi się błąd informujący o braku wody więc wymieniłem cały wąż Aqua STOP po załączeniu pojawił się błąd oC. Wiem z instrukcji czego on dotyczy ale żadnego wycieku nie miałem. Jedynie co jak wymieniłem wąż zmywarka leżała na boku może wtedy się coś podział? Pomóżcie.

0 Like
5 Odpowiedzi
DariaR
Expert
Opcje

@Szymon Sz, kod oC mówi o albo nadmiernym przepływie, albo o wycieku. W tym wypadku warto jeszcze sprawdzić, jak wygląda u Ciebie kwestia ciśnienia wody w zaworze dostarczającym ją do zmywarki. Samo urządzenie też warto spróbować zresetować poprzez odłączenie od prądu na kilka minut.

Rozumiem, że tu już minęły 2 lata od daty zakupu, skoro samodzielnie wymieniałeś elementy? Jeśli tak, to warto byłoby się skontaktować również z najbliższym autoryzowanym serwisem:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/.

0 Like
Szymon Sz
First Poster
Opcje

Tak minęły już 3 lata od zakupu. Ciśnienie w zaworze jest takie samo jak przed awariami nic się nie zmieniło jeśli chodzi o ciśnienie. Ładować próbowałem włączyłem i i wyłączyłem w odstępie 10min i dłuższym i dalej to samo. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szymon Sz  Czy kontaktował się Pan z z serwisem?

0 Like
Szymon Sz
First Poster
Opcje

Nie nie kontaktowalem sie

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Szymon Sz, w takim razie to zrób, link do wyszukiwarki najbliższych autoryzowanych punktów serwisowych masz wyżej. 😉

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like