Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmywarka DW60A8060BB cieknący płaszcz wodny.

(Temat utworzony: 17-01-2025 11:39 AM)
115 Wyświetlenia
Paweł28
Student
Opcje

Witam

Posiadam zmywarkę jak w temacie. Zmywarka ma 3 lata i jakiś czas temu wyskoczył błąd zalania czujnika dolnego. Po zdemontowaniu ściany zmywarki i odsłonięciu płaszcza wodnego okazało się że przelewa się woda z dolnego lewego, prawdopodobnie otworu odpowietrzającego (chociaż nie rozumiem po co on tam jest), który jest beż żadnej zaślepki. Podczas pracy zmywarki woda przelewa się przez otwór łączący zmywarkę z płaszczem i przelewa się do komory otwartej o której wspomniałem wcześniej. Po chwili poziom wody w tej komorze dochodzi do momentu przelania. Mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego zbiera się tam woda której jedynym ujściem jest przelanie się.Lewy dolny róg tam przelewa się woda.Lewy dolny róg tam przelewa się woda.

2 Odpowiedzi
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @Paweł28!

Jeśli pojawiał Ci się błąd LC - to najczęściej występuje on w przypadku zapchania pompki spustowej. To jest ta część w komorze filtra, jeśli woda nie ma swobodnego przepływu, staje i się zapełnia, przez co wyświetla błąd. Inną kwestią może być sam błąd czujnika. Nie ma dostępnych instrukcji serwisowych, żeby sprawdzić czy faktycznie powinna być w tym miejscu zaślepka. Myślę, że tutaj wspomóc mógłby serwis, który podpowie co można w związku z tym zrobić. Poniżej link do wyszukiwarki serwisów: 

https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-salonik/poradnik-jak-znale%C5%BA%C4%87-najbli%C5%BCszy-a...

Paweł28
Student
Opcje

Błąd który się pokazuje wynika z obecności wody pod zmywarką. Zmywarka działała bez zarzutu przez 3 lata. Wymieniłem uszczelkę łączącą płaszcz z wnętrzem zmywarki. Dopiero ostatnio zauważyłem że ta woda zbiera się w tej małej komorze i przelewa się przez ściankę. Spróbuję poszczycić płaszcz i zobaczę czy to pomoże. 

0 Like