04-10-2021 03:54 PM
Witajcie. Zakupiłem lodówkę RF23R62E3B1 i niestety po użyciu kapie woda z dozownika wody. Co robić w takim przypadku? Jaka może być przyczyna? Dodatkowo może wiecie czy po aktywowaniu dozownika powinna świecić się jakaś dioda do podświetlania szklanki? z tego co widzę to przy dystrybutorze jest jakby soczewka ale u mnie nie działa. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Z góry dzięki.
05-10-2021 02:47 PM
Cześć!
Jeśli linia wodna jest świeżo podłączona, to być może dozownik jest zapowietrzony. Spróbuj przelać około 10-15 litrów wody przez dyspenser. Na przednim panelu dozownika masz trzy opcje: woda, lód w kostkach i lód kruszony. Tutaj możesz zmienić ustawienia podawania. Przy przycisku wody jest również blokada (lock). Czy u Ciebie świeci się ta opcja? Jeśli tak, to mogłeś włączyć blokadę panelu sterowania. Wystarczy wówczas przytrzymać przycisk water przez 3 sekundy.
06-10-2021 06:54 AM
Dzięki za wskazówki jednakże przelałem już chyba z 50 litrów i dalej to samo.
A co do świecenia to nie chodzi mino blokade ani diody podświetlenia opcji wyboru ale o diodę skierowaną w dół. Na dyspenserze jest jakby oczko/soczewka. W poprzedniej lodówce miałem tak, że jak pobierałem wodę to oświetlało szklankę z góry a w tej nic takiego nie ma. Dlatego pytam czy powinno świecić czy nie. Jeżeli tak to najwidoczniej mam coś uszkodzone z dyspenserem - kapie i nie ma swiatla.
06-10-2021 01:42 PM
Dzięki za odpowiedź. Doprecyzuj jeszcze, czy woda kapie przez chwilę po użyciu dyspensera, czy przez cały czas, również, jeśli nie używasz dyspensera? Jak masz możliwość, to prześlij zdjęcie tej ikonki.