Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówka RF23R62E3B1 - kapie z dystrybutora wody

(Temat utworzony: 04-10-2021 03:54 PM)
956 Wyświetlenia
Jaclawpl
First Poster
Opcje

Witajcie. Zakupiłem lodówkę RF23R62E3B1 i niestety po użyciu kapie woda z dozownika wody. Co robić w takim przypadku? Jaka może być przyczyna? Dodatkowo może wiecie czy po aktywowaniu dozownika powinna świecić się jakaś dioda do podświetlania szklanki? z tego co widzę to przy dystrybutorze jest jakby soczewka ale u mnie nie działa. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Z góry dzięki.

0 Like
3 Odpowiedzi
HubertK
Expert
Opcje

@Jaclawpl 

Cześć!

Jeśli linia wodna jest świeżo podłączona, to być może dozownik jest zapowietrzony. Spróbuj przelać około 10-15 litrów wody przez dyspenser. Na przednim panelu dozownika masz trzy opcje: woda, lód w kostkach i lód kruszony. Tutaj możesz zmienić ustawienia podawania. Przy przycisku wody jest również blokada (lock). Czy u Ciebie świeci się ta opcja? Jeśli tak, to mogłeś włączyć blokadę panelu sterowania. Wystarczy wówczas przytrzymać przycisk water przez 3 sekundy.

Jaclawpl
First Poster
Opcje

Dzięki za wskazówki jednakże przelałem już chyba z 50 litrów i dalej to samo.

A co do świecenia to nie chodzi mino blokade ani diody podświetlenia opcji wyboru ale o diodę skierowaną w dół. Na dyspenserze jest jakby oczko/soczewka. W poprzedniej lodówce miałem tak, że jak pobierałem wodę to oświetlało szklankę z góry a w tej nic takiego nie ma. Dlatego pytam czy powinno świecić czy nie. Jeżeli tak to najwidoczniej mam coś uszkodzone z dyspenserem - kapie i nie ma swiatla.

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

Dzięki za odpowiedź. Doprecyzuj jeszcze, czy woda kapie przez chwilę po użyciu dyspensera, czy przez cały czas, również, jeśli nie używasz dyspensera? Jak masz możliwość, to prześlij zdjęcie tej ikonki.

0 Like