Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyświetlacz lodówki RB34T672EBN

(Temat utworzony: czwartek)
13 Wyświetlenia
Biodtyran5
First Poster
Opcje

Witam, mam problem gdyż wyświetlacz lodówki gasnął ale po szukaniu funkcji w panelu (przytrzymanie kółka i strzałki) gdzie pojawiły się jakieś d1/d2 i 0A od tego momentu temperatura jest pokazywana cały czas i panel nie gaśnie. Jak to naprawić?

Pozdrawiam

0 Like
16 Odpowiedzi
Aga76_2
Apprentice
Opcje

Nie

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aga76_2  Wygląda na to, że urządzenie jakkolwiek próbuje zareagować na reset prądowy. Jeżeli Pani nie próbowała, zachęcam, aby go ponowić, ale na trochę dłużej np. 30 minut. Problem może być także bardziej złożony i wówczas będzie potrzebna wizyta serwisu.

Aga76_2
Apprentice
Opcje

Wcześniej odłączyłam na ok 20 minut. Teraz spróbuję dłużej. Obawiam się, że jednak to koniec żywota tej lodówki. Zamrażarka bardzo dziwne dźwięki wydaje.

0 Like
Aga76_2
Apprentice
Opcje

Nic to nie dało. Wyświetlacz faktycznie się zresetował. Lodówka była odłączona od prądu na ponad 3 godziny. Początkowo wskazywała temperaturę zamrażalnika -11. Rano już -1. Ale zamrażalnik działa, tylko nie wiem jaka jest faktyczna temperatura. Wyświetlacz nie gaśnie. Lodówka nie przechodzi w stan czuwania.

0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @Aga76_2

W takiej sytuacji konieczna będzie wizyta serwisu, żeby sprawdzili elektronikę i ewentualnie podłączenie samego wyświetlacza. Jeśli lodówka jest już po gwarancji, to pod tym linkiem jest wyszukiwarka serwisów:

https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-salonik/poradnik-jak-znale%C5%BA%C4%87-najbli%C5%BCszy-a...

damfie234
First Poster
Opcje
Mam pro Lem z lodówka na lodówce cały czas pojawiają się trzy poziome kreski które cały czas migają wcześniej nie było prądu mam pytanie co zrobic?
0 Like
JulaP
Expert
Opcje

Cześć @damfie234!

Spróbuj odłączyć lodówkę od zasilania na 15-20min. Po ponownym podłączeniu ustaw docelowe temperatury na panelu sterowania. Jeśli panel nie będzie reagował, albo lodówka nie będzie chłodzić/mrozić, trzeba będzie zgłosić problem do serwisu. Lokalny punkt autoryzowany możesz znaleźć na mapie w poniższym linku:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/