15-02-2025 01:06 PM
Witam. Od jakiegoś czasu lodówka błędnie wskazuje temperaturę. Tzn. temperatura w lodówce zaczyna się obniżać i występuje przesunięcie temperatur o -5 stopni. Jak zadana jest temperatura np. 7 stopni to po jakimś czasie robi się w lodówce 2 stopnie. Czuć to po produktach które robią się bardzo zimne. Zadana temperatura 7 stopni, wskazywana temperatura na wyświetlaczu 7 stopni (produkty bardzo zimne) -> wyłączam lodówkę i włączam -> zadana temperatura 7 stopni a na wyświetlaczu pojawia się 2 stopnie i lodówka zaczyna działać normalnie i osiąga sobie te zadane 7 stopni. Po kilku tygodniach robi się to samo. Czuć, że produkty są zimne i wiem, że trzeba odłączyć lodówkę od zasilania aby to poprawić. Czy ktoś się spotkał z takim objawem? Lodówka przestaje odczytywać poprawną temperaturę i zaczyna mocniej chłodzić. Dlatego też mam ustawione 7 stopni bo wiem, że będzie niższa temperatura wewnątrz. Jak ustawie 5 stopni np. to po jakimś czasie niektóre produkty potrafi przemrozić bo spada do 0 stopni.
15-02-2025 01:50 PM
15-02-2025 04:24 PM