Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

program HIGIENA w pralce WW60A3120WH/EO

(Topic created on: 11-02-2025 04:40 PM)
131 Views

I have this problem too

Jacek M68
First Poster
Options

Moja pralka o symbolu  jak w temacie,  przy wyborze programu HIGIENA pobiera wodę przez prawą komorę dozownika z oznaczeniem ( I ) , a na wyświetlaczu świeci ikona II , proszę o informacje czy u państwa jest taka sama sytuacja.

0 Likes
8 REPLIES 8
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Options

@Jacek M68  Dzień dobry

tak, woda będzie też przelewana przez rynienkę do prania wstępnego.

Jacek M68
First Poster
Options

Woda nie jest też przelewana,  leci tylko do przegródki ( I ) , nasypałem trochę proszku do przegrody( I ) i ( II ) , wypłukało proszek tylko z przegrody ( I ).

0 Likes
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Options

@Jacek M68  

Według zapisu instrukcji:
PrzemekM_0-1739291037614.png

Przegroda I służy do prania wstępnego, takie działanie jest jak najbardziej prawidłowe.

Jacek M68
First Poster
Options

W którym miejscu instrukcji jest napisane że dla programu HIGIENA wsypujemy proszek do przegrody  ( I ), przy żadnym programie nie ma z automatu prania wstępnego, jest to opcja wyboru, która należy wybrać przyciskiem na wyświetlaczu.

0 Likes
JulaP
Expert
Options

Cześć @Jacek M68!

Pralka każdorazowo będzie podawać wodę do przegrody I, aby wypłukać ewentualne resztki/zanieczyszczenia od detergentu. Dzięki temu nie trzeba czyścić szuflady ręcznie po każdym cyklu. 

Jacek M68
First Poster
Options

Ok, tylko dlaczego wcale  nie pobiera proszku z przegrody II , pozostaje cały ?

0 Likes
OliwiaB
Expert
Options

Cześć @Jacek M68

To tak być nie powinno. Sprawdź dokładnie deszczownicę i ewentualnie ciśnienie wody. Jeśli deszczownica jest zanieczyszczona z jednej strony, może dozować wodę zamiast do przegródki to na boki. Jeśli masz możliwość sprawdź też jeszcze z płynem zamiast proszku, czy zostanie cały. 

Jacek M68
First Poster
Options

Pralka ma tydzień, dla wszystkich innych programów pobiera proszek prawidłowo, test z proszkiem zrobiłem przy czystych suchych komorach dozownika i proszek został pobrany z komory ( I ), druga komora pozostała całkowicie sucha z proszkiem, czyli ewidentnie źle pobiera wodę w tym programie. Chyba nie obejdzie się bez zgłoszenia do serwisu.

0 Likes