30-04-2019 11:27 PM
Witam , mam problem z pralka która ma 4 lata wsad 6kg . Pralka staje bez jakiego kolwiek błędu - po prostu jak by ktoś pauzę włączył - czasami nawet sama potrafi włączyć pauzę z dodatkiem dźwięku jak by ktoś przycisnął przycisk . podaje Lik do filmiku http://uploadfile.pl/pokaz/1725399---tduz.html.
Zaznaczę ze u mnie po tym jak pralka się zawiesi kliknę przycisk start / stop i ponownie przyciasne start/stop to zaczyna prać . Sprawdzone rury, zrobiona kalibracja , sita wyczyszczone , bęben i guma również . Nie
Mam pojęcia Jak to naprawić 🤔
13-07-2020 03:23 PM
Witam
Jaki to był moduł, za co odpowiadał. Proszę o informację.
13-07-2020 03:41 PM
@LeszekB Wszystko zostało, podane masz zaledwie 4 strony do przeczytania i znajdziesz, jak to jest moduł.
02-11-2020 11:52 AM
też zapłaciłem 160 zł plus wysyłki i to BLIKIem.. nic nie pomogło. Wzieliśmy serwisanta z Tauronu i powiedział, że silnik jest zepsuty.... pan ze Skierniewic skasował kasę i tyle i coś mi radził o szczotakch na silniku i że pompkę zepsułem próbojąc... lipa straszna. Kupiliśmy nową na raty i tyle z silnikiem inwerterowym z 10 lat gwarancji na silnik i tyle
01-12-2020 10:59 PM
02-12-2020 08:01 AM
Z opisu MOŻE wynikać ze to wspomniany już wczesniej moduł. Można sprawdzić szczotki na silniku, nie zaszkodzi. W minionym tygodniu pralka się zatrzymała i mialem obawy ze naprawiony kilka miesięcy temu ów moduł padł. Po krótkiej konsultacji, za radą spr szczotki. Okazało się ze jedna się zawiesiła i o dziwo jest zużyta o połowę bardziej niż druga. Przeczyscilem i wszystko gra;)
Na wszelki wypadek zamówiłem szczotki. Koszt niecale 40pln wysyłka na aledrogo.
21-02-2021 11:18 AM — edytowano 21-02-2021 11:37 AM
Witajcie mam ten sam problem od roku. Może 2, zaraz po gwarancji. Wina leży w module arn0 a właściwie w chipie pod czarnym radiatorem.
Po docisnienciu radiatora pralka (uwaga wysokie napięcie) rusza za każdym razem, więc wina po stronie słabej jakości luty. Niestety samsung zalewa moduły takim dziwnym silikon żelem i trudno się to naprawia. Niezbędne jest odłączenie płytki od pudełka. Zanim to zrobiłem wiele miesięcy pralka działała naprawiona przez kawałek plastikowe rurki dociskającej radiator.
22-02-2021 02:50 PM
@maximilianoo Taki zabieg stosowany przy modułach ma uchronić przed nadmierną wilgotnością. Czy kontaktowałeś i konsultowałeś sprawę z naszym autoryzowanym punktem serwisowym? Najbliższy serwis znajdziesz pod tym adresem: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
19-02-2023 08:26 PM
Witam. Może tutaj otrzymam pomoc. Posiadamy pralkę Samsung Eco bubble 7kg. W pewnym momencie spuściła wodę diody zamiast mrugać świeca ciągłym światłem, żadnego błędu nie pokazuje na wyświetlaczu. Była wyłączona z prądu przez co najmniej godzinę jednak problem nadal jest. Po próbie otwarcia dodatkowych drzwiczek nie ma żadnej reakcji, zawsze program się zatrzymywał. Bęben się nie kreci.
20-02-2023 08:07 AM
20-02-2023 08:08 AM