Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung Eco bubble WF60***W2W zawiesza się

(Temat utworzony: 30-04-2019 11:27 PM)
136813 Wyświetlenia
Axiiis
Apprentice
Opcje

Witam , mam problem z pralka która ma 4 lata wsad 6kg . Pralka staje bez jakiego kolwiek błędu - po prostu jak by ktoś pauzę włączył - czasami nawet sama potrafi włączyć pauzę z dodatkiem dźwięku jak by ktoś przycisnął przycisk . podaje Lik do filmiku http://uploadfile.pl/pokaz/1725399---tduz.html.
Zaznaczę ze u mnie po tym jak pralka się zawiesi kliknę przycisk start / stop i ponownie przyciasne start/stop to zaczyna prać . Sprawdzone rury, zrobiona kalibracja , sita wyczyszczone , bęben i guma również . Nie
Mam pojęcia Jak to naprawić 🤔

66 Odpowiedzi
IrekG
First Poster
Opcje

podepnę się pod temat:

Parlka: Samsung ecco bubble 8kg.

Co jakiś czas (bez cyklicznych powtórzeń) zawiesza się podczas prania. Wyjęcie elektrozamka drzwi, i...przedmuchanie powietrzem "uśpiło" problem na 2 m-ce.

Teraz powrócił ponownie, więc wymieniłem elektrozamek (nowy kupiony dokładnie ten sam nr seryjny)

Niestety...to nie to ;(

Zawiesza się nadal, trzeba klikać start/pauza kilkanaście (może nawet dziesiąt razy) i "idzie" dalej.

Uwaga: zawiesza się do momentu kiedy bęben kręci się w jednym kierunku. Po wielokrotnym kliknięciu start/pauza w pewnym momencie rusza z charakterystycznym dźwiękiem w przeciwnym kierunku i wówczas bęben pracuje raz w jedną raz w drugą stronę. Problem ponownie wraca przed wirowaniem, czas do końca 12min- 11min i znowu wraca na 12min.

Kalibracja dziś wykonana, włączona pusta pralka, niestety ponownie się zatrzymała, z tym że tym razem po kilku kliknięciach "ruszyła" dalej do momentu wirowania-12min i znowu się zatrzymała.

Jakieś pomysły? Sugestie? będę wdzięczny za pomoc

0 Like
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @IrekG. Najlepiej byłoby to zgłosić do serwisu 😕 Listę znajdziesz tutaj:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
izusia636
Apprentice
Opcje

Witam. Mam dokładnie taki sam problem  z pralka. Może mi Pan powiedzieć jak sobie z tym poradzić? 

0 Like
IrekG
First Poster
Opcje

Witam,

w moim przypadku pomogła naprawa modułu -znalazłem ogłoszenie na olx - koszt 160zł.

0 Like
izusia636
Apprentice
Opcje

Dziękuję za odpowiedź. Może Pan mi powiedzieć jak to znaleźć? Co trzeba wpisać?

0 Like
IrekG
First Poster
Opcje

Proszę

Naprawa programator pralek Samsung WW WF Eco Bubble Digital Inverter

Pan jest ze Skierniewic, ja akurat zawiozłem programator ale mozna wysłać paczkomatem

Zależało mi na czasie-naprawa wykonana w ciagu 1 dnia. Od 20.04 pralka działa bez zarzutów.

0 Like
Ilona29
First Poster
Opcje

witam posiadam pralke samsung eco bubble ale bez funkcji wifi i zaweiesza sie 

kilka razy nalezy ja uruchomic zeby w koncu zaskoczyla 

dodam ze nie jest przeladowana 

0 Like
izusia636
Apprentice
Opcje

Miałam taki sam problem. Wina programatora. Czy wyświetla się jakoś błąd? 

0 Like
Ilona29
First Poster
Opcje

witam nie ma zadnego bledu 

beden si nie obraca tylko ma ma male ruchy 

nie moge podeslac filmiku bo jest za duzy 

0 Like
izusia636
Apprentice
Opcje
Ja wysłałam programator do Pana że Skierniewic.