Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung Eco bubble WF60***W2W zawiesza się

(Temat utworzony: 30-04-2019 11:27 PM)
135379 Wyświetlenia
Axiiis
Apprentice
Opcje

Witam , mam problem z pralka która ma 4 lata wsad 6kg . Pralka staje bez jakiego kolwiek błędu - po prostu jak by ktoś pauzę włączył - czasami nawet sama potrafi włączyć pauzę z dodatkiem dźwięku jak by ktoś przycisnął przycisk . podaje Lik do filmiku http://uploadfile.pl/pokaz/1725399---tduz.html.
Zaznaczę ze u mnie po tym jak pralka się zawiesi kliknę przycisk start / stop i ponownie przyciasne start/stop to zaczyna prać . Sprawdzone rury, zrobiona kalibracja , sita wyczyszczone , bęben i guma również . Nie
Mam pojęcia Jak to naprawić 🤔

66 Odpowiedzi
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Axiiis, przykro mi z powodu Twoich komplikacji z pralką.

W ciągu dnia na forum będzie dostępna nasza ekspertka z działu AGD @EwaK. Udzieli Ci stosownych wskazówek. Ze swojej strony zapytam - czy próbowałeś podpiąć pralkę pod inne gniazdko? Może to usterka instalacji elektrycznej?

0 Like
Axiiis
Apprentice
Opcje

@RadekK  napisał(a):

[...]czy próbowałeś podpiąć pralkę pod inne gniazdko? Może to usterka instalacji elektrycznej?

Tak , próbowałam ale na nic się to zdało . 

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Axiiis a jak włączysz pralkę bez załadunku? Domyślam się, że zostawiałaś urządzenie odłączone od zasilania na parę minut? Przycisk start/pauza nie wygląda na wciśnięty?

0 Like
Axiiis
Apprentice
Opcje

j@EwaK  napisał(a):

@Axiiis a jak włączysz pralkę bez załadunku? Domyślam się, że zostawiałaś urządzenie odłączone od zasilania na parę minut? Przycisk start/pauza nie wygląda na wciśnięty?

Bez załadunku nie testowałam - właśnie wstawiłam i napisze rezultaty . Zaznaczę ze nie zawsze tak się zawiesza . Przycisk nie jest wciśnięty . Owszem kiedyś pralka była co jakiś czas na kilka minut bez pradu ponieważ wysadzało korki jeśli włączyłam pralkę i np. Zmywarkę (elektryk okazał się partaczem i źle podpial puszkę elektryczna ) problem pojawia się od pół roku może więcej. 

Edit: bez załadunku poszedł cały program bez zawieszania się pralki . Dodam tylko (o czym wcześniej zapomniałam ) że ,podczas kalibracji bęben obraca się tylko w jednym kierunku - kalibracja wg. Instrukcji powinna trwać „chwile” a u mnie kalibracja zajmuje max 1,5min -może nawet mniej . 

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Axiiis to o czym piszesz w przypadku kalibracji, jest prawidłowym zachowaniem. Część modeli kręci bębnem tylko w jednym kierunku, a zajmuje ona od parunastu sekund do maksymalnie 3/4 minut. Zerknij może do instrukcji Twojego modelu, czy na pewno ilość załadunku jest dostosowana do wybranego programu. Może to jest winowajcą. 

Axiiis
Apprentice
Opcje

niestety nikt  z udzielających mi odpowiedzi nie polecił aplikacji samsung smart check , dlaczego  ?🤔 okazała się ona niesamowicie pomocna , mianowicie rozwiązaniem są drzwiczki ...  a aplikacja pokazała w czym tkwi problem - https://ibb.co/9w3MMLC teraz pytanie jak się dobrać do czujnika zamykania drzwi ??🤔

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Axiiis ciężko polecać funkcje, które nie występują w każdym urządzeniu, jeżeli nie podałaś modelu :smiling-face: Jeżeli faktycznie problemem były drzwi, sprawdź, czy na korpusie gdzie dolegają drzwi, nie masz białego, wystającego elementu i czy nie jest on uszkodzony lub wciśnięty. Sprawdź również, czy nie ma żadnych uszkodzeń w okolicach bolca drzwi. Jeżeli wszystko jest ok, pozostaje kontakt z serwisem. 

0 Like
papootek
First Poster
Opcje

@EwaK pozwolę sobie odkopać ten wątek :smiling-face: Mam pralkę WW60J4263HW i sytuacja jest taka, jak opisana w wątku. Pralka bez załadunku leci pięknie do końca. Z załadunkiem (sprawdzałam, czy nie jest za dużo - nawet przy niewielkiej ilości prania sytuacja występuje) od kilku dni "zawiesza" pranie. Kliknięcie w start uruchamia ją na chwilę, obróci bęben z 2 - 3 razy i znowu się pauzuje. W drzwiach wydaje się być wszystko ok a model z  tego co widzę nie pozwala na użycie aplikacji. Co jeszcze może być powodem takiego zachowania?

Dodam, że nie jest tak przy każdym praniu - czasem kilka, kilkanaście dni nie sprawia najmniejszego problemu a czasem przez kilka dni człowiek stoi przy niej i klika na start żeby wyprać cokolwiek.

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

@

• Wyłącz pralkę.
  • Wybierz jednocześnie temperaturę i opóźnienie na włączonym urządzeniu.
  • Na wyświetlaczu pojawią się litery "CB" - uruchamiamy program przyciskiem start/pauza.