Schließen

Wonach suchst du?

abbrechen
Suchergebnisse werden angezeigt für 
Stattdessen suchen nach 
Meintest du: 

Originalthema:

Reklamacja z wady producenta po gwarancji lodówka

(Thema erstellt am: 29-10-2019 09:29 PM)
3936 Anzeigen

Ich habe dieses Problem auch

6-tec
Explorer
Optionen

Witam
Zakupiłem 26.06.2016 roku Waszą lodówkę i przez 3 lata byłem zadowolony w tej chwili zauważyłem, że na bocznej ściance są pęknięcia. Wygląda to na wadę fabryczną lodówki że się rozwarstwiła. Jaka jest dalsza procedura? Za lodówkę zapłaciłem nie małe pieniądze i myślałem że Wasze produkty będą lepszej jakości. Zapłaciłem za nią nie małe pieniądze 4399 zł i co mam teraz wywalić pieniądze w błoto. Poleciłem taką lodówkę swoim rodzicom którzy ją kupili i co za 2lata to samo będą mieli?
Proszę o informację i pomoc, bo nie wiem czy taką lodówkę mogę użytkować? Pęknięcia na ściance lodówki.Pęknięcia na ściance lodówki.

IMG_20191029_210206.jpg

IMG_20191029_210121.jpg

0 Likes
10 Antworten
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen

@6-tec  Twoja lodówka miała, gwarancje 24 miesiące od daty 26.06.2016 do 26.06.2018 sprzedaży nie są objęte inny uszkodzenia. 

Możesz napisać do działu reklamacji dołączyć zdjęcia oraz dowód zakupu.

https://www.samsung.com/pl/info/contactus/

Jeszcze zachęcam do przeczytania tego 

https://www.prawokonsumenckie.pl/pl/a/domniemanie-istnienia-wady

https://www.prawokonsumenckie.pl/pl/a/czym-jest-wada-fizyczna-rzeczy

Przechwytywanie.PNG

6-tec
Explorer
Optionen

PROSZĘ O PRZESŁANIE E-MAILA NA KTÓRY BĘDĘ MÓGŁ WYSŁAĆ ZDJĘCIA - BO WASZA STRONA NIE PRZYJMUJE ŻADNYCH ZDJĘĆ NIE MOŻNA NIC DODAĆ!!! i WYSŁAĆ CAŁY CZAS WYSKAKUJE ERROR!!!

I PRZEZ TO NIE MOGĘ WYSŁAĆ REKLAMACJI Z WASZEJ STRONY!!!

0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen

@6-tec Jak widzę, że nie przeczytałeś, uważnie co Ci napisałem i dodałem linki ? Czy wiesz, co to jest wady producenta ?

Bez problemu można dołączy, zdjęcia maksymalnie jest ich 5. Poza tym nie ma innego adresu e-mail. I tak reklamacja zostanie odrzucona dlatego, że okres gwarancji zakończył się w dniu 26.06.2018 a mamy teraz 31.10.2019.

Poza tym widziałem, że sam coś w niej grzebałeś ?

Przechwytywanie.PNG

0 Likes
L141
First Poster
Optionen

Witam, 

Niestety, ale przez podobny problem z lodówką co powyżej przedstawiony musiałam złożyć reklamację. 

Reklamacja została rozpatrzona pozytywnie, otrzymałam Dokument Akceptacji Wymiany i tutaj rozpoczyna się mój problem. Lodówka RB37K63611L/EF jest niedostępna. Sprzedawca zaproponował nowszy model, ale zażądał znacznej dopłaty lub zwrot kosztów. 

Najbardziej zależałoby mi na identycznym modelu, próby kontaktu z Samsungiem poprzez infolinię i mailowo nie przyniosły żadnego rozwiązania. 

Wyżej wymieniona lodówka była częścią aranżacji mojej kuchni. Chciałam się dowiedzieć czy gdzieś jeszcze dostałabym taki sam model. Prosiłam o wymianę, a nie zwrot kosztów, niestety bez rezultatu. Odniosłam wrażenie, że skoro dostanę zwrot kosztów to mam z tego skorzystać i tyle. 

Nie otrzymałam nawet propozycji obniżenia kosztów wadliwej lodówki i jej pozostawienia.

Bardzo zależało mi żeby cały sprzęt AGD, który posiadam był firmy Samsung, ale jak widać moje próby kontaktu i przedstawienia sprawy nic nie dały.

Przykre doświadczenie. A zdaję sobie sprawę, że firma mogłaby zrobić więcej żeby rozwiązać mój problem. Chociaż spróbować, skoro tak bardzo zależało mi na identycznym modelu.

Jako klient, który był wierny Państwa marce czuję ogromne rozczarowanie. 

Pozdrawiam.

0 Likes
JolaŁ
Expert
Optionen

Cześć @L141 

Możesz jeszcze skorzystać z reklamacji pisemnej:

Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.
Postępu 14
02-676 Warszawa

6-tec
Explorer
Optionen

No i zobaczcie, miał na gwarancji i lodówka do wymiany nawet nie próbują ich naprawić tylko wymiana, więc co to za bubel! 

A przy rozmowach z serwisem, to proszę wezwać i coś wymyślą! Jak wymyślą jak nie podejmują naprawy tylko wymianę! I to usterka nie zwiny producenta? Jakaś kpina, porażka. Sprzedać i zapomnieć 2 lata pochodzi może 3 a potem wymień sobie to nie masz problem!

Miałem inne zdanie o Samsungu ale teraz to strach ich produkty brać!

0 Likes
L141
First Poster
Optionen

@JolaŁ  dziękuję za odpowiedź, ale nie wiem w czym mogłaby pomóc reklamacja pisemna. ? Dokument Akceptacji Wymiany, który posiadam ważny jest jeszcze przez tydzień. Zbyt mało czasu żebym miała czekać na pisemną odpowiedź. 

Przez kilka dni próbowałam porozumieć się ze sprzedawcą, jak i Samsungiem. Nie przyniosło to nic co by mnie usatysfakcjonowało. 

Pozostaje mi tylko skorzystać z opcji zwrotu poniesionych kosztów i pożegnać się ze sprzętem, który był ozdobą mojej kuchni. 

@6-tec akurat tutaj Samsung postąpił bardzo dobrze. Takiej wady nie można naprawić, niestety. 

0 Likes
6-tec
Explorer
Optionen

Wiem że dobrze postąpił, tylko po gwarancji ma Cię w du...... 

Jak sam serwis nie może tego naprawić a występują w dużo więcej przypadków te uszkodzenia, więc to nie uszkodzenie spowodowane przez użytkownika tylko wada producenta!!! A nas po gwarancji mają tam gdzie słońce nie dochodzi!!!

0 Likes
JolaŁ
Expert
Optionen

@L141 
Trzymam kciuki, żeby już było tylko lepiej 
😊