Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głośna lodówka Bespoke RB38C7B5E22/EF

(Temat utworzony: 12-10-2024 01:16 PM)
421 Wyświetlenia
jz88
First Poster
Opcje
Witam serdecznie, uruchomiłem lodówkę i dźwięk jaki się z niej wydobywa doprowadza mnie do szału. Lodówka ciągle brzęczy z chwilowymi przerwami na kilkanaście minut. Szukałem lodówki i najważniejszym czym się kierowałem to miała być chicha i według producenta 35db a moja brzęczy / rezonuje na poziomie ponda 60db i we własnym mieszkaniu zamiast się reklaksować, słyszę pieprz.. lodówkę🤯🤯 I moje pytanie do Was co dalej? Reklamować, zwracać czu oddać treściwej 😉 
0 Like
12 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
0 Like
jz88
First Poster
Opcje
I w czym ma mi to pomic? Chcę mnie Pan przekonać, że lodówka jest ok? Bo nie rozumiem? Lodówka chodzi głośno i obrazki i opisy z linku, tego nie zmienią raczej.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jz88  Niekoniecznie może pomóc, ale poradnik może ewentualnie naprowadzić jakie dźwięki są normalne, jeżeli informacje tam zawarte nie rozwiązują problemu pozostaje wezwanie serwisu.

Natomiast jak w poradniku również te informacje są zawarte bardzo często na głośność pracy lodówki ma np. poprawne ustawienie jej. 

0 Like
jz88
First Poster
Opcje
Dziękuję za informację, dźwięk może być normalny, ale jego poziom db już na pewne nie i szkoda, że taka firma jak Samsung sprzedaję wadliwy produkt i robi jescze z ludzi debili, że to normalne. Czytającą po forach internetowych i podejściu do problemu, przez serwis lepiej zwrócić sprzęt i mieć spokój.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czy lodówke ma Pan poprawnie wypoziomowaną
0 Like
jz88
First Poster
Opcje
Witam, tak lodowka jest wypoziomowana, zachwoane odległości itp. Nie jestem specjalistą, ale na 90% uszkodzona jest sprężarka bo to ona hałasuje i rezonuje jak się ją dotyka. Ma działać na 7 poziomach intensywności a działa albo bardzo głośno i drży albo cicho, nic pomiędzy. I większość czasu jest głośna. I nic tu nie pomogą rady typu ustawienia, poziomowanie, czas na wyrownainie itp. Bo jak będzie potrzebować się schłodzić to będzie działać głośno i tyle w temacie. 20241011_194427_1000055220_1728668669.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To najczestsza przyczyna głośnej pracy lodówki jak przeladowana, lub nieodmrozona. Jeśli wszystko jest zrobione i nadal pracuje głośno, to pozostaje tylko wizyta serwisanta by to stwierdził. Usterką może być jeszcze wentylator, lub sam agregat.
0 Like
jz88
First Poster
Opcje
Dziękuję za porady, rozumiem, że lodówka może działać trochę głośniej chwilami, ale nie cały czas. Producent reklamuję, że lodówka jest super cicha i taka powinna być. NIe pozostaję nic innego jak zwrócić sprzęt jak jest możliwość i nie bawić się z serwisem po tym co przeczytałem na forach.
0 Like
jz88
First Poster
Opcje
0 Like