Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralko suszarka WD80K5A10OW buczy w trakcie pracy

(Temat utworzony: 21-09-2021 09:24 PM)
1274 Wyświetlenia
Szymon9
First Poster
Opcje

Pralko suszarka WD80K5A10OW przed rozpoczęciem wirowania zaczyna wydawać głośniejszy buczący dźwięk.

Do tej pory wszystko było ok, a teraz w trakcie pracy pojawia się chwilowe buczenie mozna je usłyszeć na poniższym filmiku.

0 Like
17 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JoannaP1   oj przykro mi, ile już jest po gwarancji?

0 Like
lilmermaid
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

moja nowa suszarka DV90T7240BT Optimal Dry AI Control wydaje głośny i uciążliwy szum podczas pracy. Pisałam już do działu technicznego i dostałam informację, że wszystko jest w porządku, to normalny dźwięk i nic z tym nie można zrobić 😕 Jeśli faktycznie to prawda, to bardzo żałuję zakupu, bo boli mnie od tego głowa i suszarka zamiast być wybawieniem, będzie utrapieniem. 

1. Powiedzcie czy wasze suszarki również wydają tego typu szum?

2. Czy modele z linii "Silent Dry" również wydają taki szum?

3. Czy wszystkie suszarki tak mają? Czy są producenci u których ten dźwięk jest inny, może np. szum ustaje na parenaście sekund, żeby można było chwilę odetchnąć, bądź też szumienie jest bardziej rytmiczne, a nie jak z filmu Davida Lyncha?

Nagrałam dwa filmiki, gdzie oznaczyłam ten szum czerwoną ikonką, która pojawia się w trakcie wystąpienia dźwięku, tak aby lepiej można było wyłapać, o który szum mi chodzi (słychać też bzyczenie oraz obracanie ale to nie jest takie uciążliwe):

- nagrany około 4 min od włączenia programu - szum pojawia się na 1 sekundę co 1-4s : https://youtube.com/shorts/0teimM63OBI?feature=share  

- nagrany około 1h od włączenia suszarki - szum trwa non-stop, cichnie tylko na chwile w 9 sekundzie: https://youtube.com/shorts/qi8R1u4x0ug?feature=share

0 Like
JoannaP1
First Poster
Opcje

Suszarka ma cztery lata, jednak jak na sprzęt za kilka tysięcy liczyłam na dłuższą pracę…

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JoannaP1  rozumiem rozczarowanie 😐ale to są tylko sprzęty,  które mogą nawet najdroższe się zepsuć po paru miesiącach a mogą służyć wiele lat.

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@lilmermaid Cześć!

Szum jest naturalnym dźwiękiem, który wynika z konstrukcji suszarki oraz bębna (pod bębnem są takie rolki, na których jest pasek/taśma, bęben się obraca po tym). Taki dźwięk nie jest powodem do niepokoju. Pozostałe odgłosy wydają obracające się wewnątrz ubrania. Jeśli urządzenie nie wydaje pustych, mechanicznych, rytmicznych trzasków (najlepiej to sprawdzić przy pracy bez załadunku), to nie ma powodu do obaw. 😁

lilmermaid
First Poster
Opcje

Dzięki za odpowiedź. Natomiast pytania 1, 2 i 3 nadal są aktualne i chciałabym poznać opinię innych. Właśnie zauważyłam, że mój post dodał się w poście Joanny, a miał być osobnym postem. Spróbuję jeszcze raz.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@lilmermaid, nie twórz proszę osobnych postów na podobne tematy do tych, które już istnieją na forum. Jeśli każdy stworzy nowy wątek o głośnej pracy suszarki, to na forum zrobi się bałagan. Twoja wiadomość i tak jest widoczna dla każdego w internecie, a po dodaniu nowych komentarzy wątek wybija na samej górze tablicy, więc jest dodatkowo wyeksponowany.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
JoannaP1
First Poster
Opcje

lilmermaid Posłuchaj mojej, powinna Ci humor poprawić;-). Przy czym moja ma zapewne pompkę od skroplin na wykończeniu. Przed usterką pracowała jak Twoja. Możesz sprawdzić czy jest dobrze wypoziomowana, ale jak dla mnie dźwięk jest w porządku.

0 Like