Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralko-suszarka Eco Bubble błąd HC2

(Temat utworzony: 16-07-2020 04:06 PM)
23072 Wyświetlenia
Michuga
Apprentice
Opcje

Witam, 

Posiadam pralko-suszarkę eco Bubble. Przy nastawieniu cyklu prania z suszeniem, program prania zakończy się bez problemów ale podczas suszenia (suszenie nastawiam na 1 godzinę) program zatrzyma się na 45 minutach potem na 30 minutach. Po nacisnieciu start suszenie będzie kontynuowane ale jak suszenie dojdzie do 15 minut do końca pokarze się błąd HC2.

Doczytałem że może być problem z grzałka więc ja wymieniłem ale dalej jest to samo. 

Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i ma jakieś rady jak można to rozwiązać?

Z góry dziękuję i pozdrawiam 

18 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michuga  Witam. 

Czy urządzenie było resetowane poprzez odłączenie od zasilania?

Michuga
Apprentice
Opcje

Jak wymieniałem grzałkę to urządzenie było odłączone od prądu na jakieś 30 minut. Myślę że można to uznać za resetowanie. Dodatkowo robiłem eco czyszczenie i kalibracje. 

Wczoraj włączyłem program suszenia z pustym urządzeniem dla testu i podobnie zatrzymało się po 15 minutach pracy potem po 30 minutach a za trzecim razem po 45 minutach włączył się błąd HC2 myślę że może być to problem z drożnością i dzisiaj będę próbował sprawdzić wszystkie rury, filtry itp

wonsu027
First Poster
Opcje

Witam. Czy znalazł już Pan rozwiązanie problemu? 

0 Like
JacekWil
Apprentice
Opcje
podpinam się pod temat gdyż u mnie zaczęło robić się dokładnie to samo
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JacekWil  Zastosował się Pan do wcześniejszych wskazówek?

JacekWil
Apprentice
Opcje
odłączyłem pralke od prądu na kilka sekund ale nic to nie pomogło. z tym ze błąd wystąpił tylko raz. włączam program suszenia i po równo 15 minutach pralka wstrzymuje cykl, można go wznowić ale po kolejnych 15 minutach znów cykl sie wstrzymuje. wczoraj odłączyłem pralke na noc i dzis wyczyszcze jeszcze filtr na wszelki wypadek i zobaczymy
JacekWil
Apprentice
Opcje
pralka odłączona od prądu przez cały weekend. wyczyściłem filtr i puściłem pranie. wyprało się wywirowało i po 15 minutach suszenie się wstrzymuje - nie pokazuje żadnego błędu. po sprawdzeniu smart check pokazuje -: a aplikacja twierdzi ze pralka działa poprawnie. teraz leci eko czyszczenie będą. może to pomoże ale szczerze wątpie
0 Like
marcinrodzyn
Apprentice
Opcje

Michuga - udało się Panu rozwiązać ten problem?

Mam w swojej pralko-suszarce eco bubble to samo. 

2 miesiące temu skończyła się gwarancja. Po włączeniu suszenia po równo 15 minutach zatrzymuje się pralka, czas timera stoi w miejscu i nic się nie dzieje. Można nacisnąć Start i niby proces jest kontynuowany ale po drugich 15 minutach wyskakuje błąd HC2 oraz to suszone pranie które przeszło 2x15 minut jest całkowicie zimne.

Dzisiaj rozkręciłem pralkę, udrożniłem rurę odpływową z tyłu pralki oraz filtr od dołu.

Odłączyłem z prądu urządzenie na 24 godziny. Problem znowu ten sam. Jeszcze teraz uruchomiłem eco czyszczenie, ale wątpie czy coś to zmieni.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marcinrodzyn  Witam

Proszę podać dokładny model pralki.