Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[PORADNIK] Jak wyłączyć tryb demonstracyjny w serii Family Hub.

(Temat utworzony: 02-08-2019 03:57 PM)
6780 Wyświetlenia
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć,

chcę się z Wami podzielić krótką instrukcją jak wyłączyć tryb wystawowy w lodówkach z serii FamilyHub. Aktualnie są cztery modele z tej serii: RS68N8941B1, RS68N8941SL, RF56M9540SR, RB38M7998S4.

Czym charakteryzuje się tryb sklepowy?

- pojawia się ekran aplikacji Fridge Manager i w miejscach temperatur widoczne są napisy „OFF”,

- lodówka nie chłodzi i  nie mrozi,

- nie da się zmienić temperatur.

No i klops! :smiling-face:

Jak wygląda ekran  z włączonym trybem sklepowym:

1.jpg

Co z tym zrobić? Jak odblokować ekran?
Rozwiązanie jest banalne. Po wykonaniu jednej czynności lodówka będzie w pełni funkcjonalna.

Zapamiętajcie miejsca, gdzie jest umieszczona ikona "Strzałki" (z lewej strony), oraz ikonka "Pomoc" (z prawej). Złapcie za oba z przycisków i przesuńcie je w górę lub w dół, aby nie przeszkadzały. Połóżcie palce w tych miejscach, gdzie były przyciski i zaczynając od lewej strony wystukajcie następującą kombinację:
1. Lewo
2. Prawo
3. Lewo
4. Prawo
5. Lewo
6. Prawo

Aby łatwiej było zrozumieć kombinację to spójrzcie na gif poniżej:

20190802_140411.gif

Po wystukaniu magicznej kombinacji ekran zmieni swój wygląd:

2.jpg

Teraz bez problemu można sterować temperaturami w środku, a co najważniejsze, lodówka zacznie chłodzić i mrozić :smiling-face: 

Jeżeli macie jakieś dodatkowe pytania to piszcie śmiało :smiling-face:

27 Odpowiedzi
marek79
Student
Opcje

Ja mam pytanie odnośnie możliwości wyłączenia w tej lodówce zamrażarki lub chłodziarki w zależności od potrzeb. Np aby umyć którąś ze stref. W opcjach sterowania niestety nie widzę takiej opcji. Właściwie trzeba chyba wtedy odłączyć lodówkę od zasilania. W zwykłych lodówkach które miałem do tej pory były takie możliwości.

0 Like
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć @marek79 ,

Możesz skorzytać z metody która pokazana jest na gif-ie aby na spokojnie wyczyścić lodówkę :smiling-face:

0 Like
marek79
Student
Opcje

Czyli mam rozumieć, że nie ma np. możliwości wyłączenia samej chłodziarki.

0 Like
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Cześć @marek79,

w tym urządzeniu nie możesz wyłączać poszczególnyhc komór.

0 Like
Marta__K
Apprentice
Opcje

Proszę o pomoc 🙏  Zakupiłam lodówkę samsung family hub tę jednodrzwiową z wystawy sklepowej. Zrobiłam pod nią wymiar kuchni, a po podłączeniu okazało się że jest ustawiony tryb detaliczny i nie mogę wejść w ustawienia lodówki. Ponieważ sprzedawca (chyba) wprowadził kod. Lodówka po kilkunastu godzinach znów włącza się tryb demo i nie chłodzi. Błagam o pomoc, obdzwoniłam infolinię Samsunga pisałam na Messenger i nikt nie jest mi w stanie pomóc, odsyłają mnie do sklepu, sklepy są zamknięte w tej chwili a infolinia odsyła mnie do producenta i tak w kółko, a lodówka nie działa. Błagam  o pomoc jest Pan ostatnią deską ratunku. Proszę mi pomóc zresetować ten kod. ( komunikat pojawia się ,,to use setting in retail mode, imput password) Naprawdę liczę na Pana pomoc.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marta__K  Napisz, jaki masz dokładny model ? Nie wiem, czy do resetowania urządzenia nie będzie Ci potrzebny kod, jaki wprowadził sprzedawca.

0 Like
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć @Marta__K ,

doprecyzuj mi objawy jakie występują. W aplikacji fridge manager masz wyszarzone temepratury? czy nie możesz dostać się do ustawień lodówki?

0 Like
Marta__K
Apprentice
Opcje
RB38M7998S4
0 Like
Marta__K
Apprentice
Opcje

RB38M7998S4

0 Like