11-04-2024 08:41 AM
Dzień dobry,
Zakupiłem lodówkę Samsung RB38C776CB1 - 2 dni temu zamontowana . I porażka.
Dziś rano tj 11-04-2024 usłyszałem trzaska - jedna z części składanej półki pękła .
Zaznaczam na półce był 1 talerzyk + 3 puszki tuńczyka ( w sumie 0,7 kg)
Jakość materiału tej półki jak i rozwiązanie konstrukcyjne pozostawia sporo do życzenia . ( projektuję elementy z tworzyw sztucznych )
W instrukcji nie jest jaka jest max obciążalność półki więc teoretycznie mogę włożyć tyle ile zmieszczę do lodówki.
I tutaj jest moje pytanie:
- jak to jest w przypadku takiego typu gwarancji ?
Proszę o szybką odpowiedz.
Pozdrawiam
11-04-2024 11:21 AM
@Marcin Dolba Dzień dobry
W tej sprawie najlepiej skontaktować się z Samsung
https://www.samsung.com/pl/contact-us/
11-07-2024 10:30 PM
U mnie w nowej lodówce jest od nowości pęknięta półka z regulacją wilgotności. Jest rysa przy kółku do regulacji jak i na samym piersćieniu. Jak udowodnić, że to nie ja zrobiłem? Jakość montażu jest tragiczna. Część plastików mam od nowości porysowane.
12-07-2024 07:41 AM
@Jankoval Dzień dobry
W takiej sytuacji po dostarczeniu i rozpakowaniu lodówki odrazu po zauważeniu uszkodzenia należy zgłosić to do sprzedawcy. Zrobiłbym również zdjęcia tego uszkodzenia jak i całej lodówki oraz opakowania.
12-07-2024 08:55 AM
12-07-2024 09:05 AM
@Jankoval dziękuję, czekamy zatem na dalszy rozwój sytuacji 🙂
16-07-2024 10:54 AM
@PrzemekM tak jak podejrzewałem, Samsung umył ręce i nie widzi swojej odpowiedzialności.
"Przykro mi, że doszło do opisanej sytuacji, pragnę jednocześnie przekazać, że Gwarancja Producenta nie obejmuje tego typu objawów, które wynikają z działania czynnika zewnętrznego.
Jeśli sprzęt został zakupiony w naszym sklepie, proszę o skierowanie zgłoszenia z tytułu rękojmi, zaznaczając tę formę rozpatrzenia sprawy w formularzu.
Wyrażam nadzieję, że udzielone informacje spotkają się z Pana zrozumieniem"
16-07-2024 11:42 AM
@Jankoval no tak gwarancja tego nie obejmuje, najlepiej gdyby zauważył Pan to uszkodzenie jak lodówka przyjechała...
A 14 dni na zwrot minęło?
16-07-2024 12:48 PM — edytowano 16-07-2024 12:48 PM
@PrzemekM lodówka była fabrycznie zapakowana, zauważyłem to po rozpakowaniu. 14 dni nie minęło ale po pierwsze w trakcie montażu udało mi się z boku na dole już zarysować farbę oraz po drugie mam zostać bez lodówki? Opakowania już nie mam bo je wyrzuciłem, i kto ma pokryć koszty wysyłki? Myślałem, że Samsung robi porządne sprzęty ale się pomyliłem. Zgłosiłem jeszcze raz wszystko z tytułu rękojmi. Zobaczymy co odpiszą.
16-07-2024 01:31 PM
@PrzemekM mały update:
Po zgłoszeniu raz jeszcze tego samego ale tym razem z tytułu rękojmi, Samsung postanowił wysłać do mnie serwis celem naprawy. Nie wiem tylko co mają mi naprawiać? Wymienią mi drzwi i szufladę, czy serwis stwierdzi, że to nie podlega naprawie bo uszkodzenie mechaniczne?