Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówka Samsung RB38C776CB1 - słabej jakość składanej półki

(Temat utworzony: 11-04-2024 08:41 AM)
843 Wyświetlenia
Marcin Dolba
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Zakupiłem lodówkę Samsung RB38C776CB1 - 2 dni temu zamontowana . I porażka.

Dziś rano tj 11-04-2024 usłyszałem trzaska  - jedna z części składanej półki pękła . 

Zaznaczam na półce był 1 talerzyk + 3 puszki tuńczyka ( w sumie 0,7 kg)

Jakość materiału tej półki jak i rozwiązanie konstrukcyjne pozostawia sporo do życzenia . ( projektuję elementy z tworzyw sztucznych )

W instrukcji nie jest jaka jest max obciążalność półki więc teoretycznie mogę włożyć tyle ile zmieszczę do lodówki.

I tutaj jest moje pytanie:

- jak to jest w przypadku takiego typu gwarancji ?

Proszę o szybką odpowiedz.

Pozdrawiam

19 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin Dolba  Dzień dobry 

W tej sprawie najlepiej skontaktować się z Samsung 

https://www.samsung.com/pl/contact-us/ 

1000023448.jpg

Jankoval
Voyager
Opcje

U mnie w nowej lodówce jest od nowości pęknięta półka z regulacją wilgotności.  Jest rysa przy kółku do regulacji jak i na samym piersćieniu. Jak udowodnić, że to nie ja zrobiłem? Jakość montażu jest tragiczna. Część plastików mam od nowości porysowane. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jankoval  Dzień dobry 

W takiej sytuacji po dostarczeniu i rozpakowaniu lodówki odrazu po zauważeniu uszkodzenia należy zgłosić to do sprzedawcy. Zrobiłbym również zdjęcia tego uszkodzenia jak i całej lodówki oraz opakowania. 

Jankoval
Voyager
Opcje

@PrzemekM dzięki, zgłosiłem reklamację, zobaczymy co odpiszą. W załączeniu zdjęcie pęknięć.

20240712_075906.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jankoval  dziękuję,  czekamy zatem na dalszy rozwój sytuacji 🙂

Jankoval
Voyager
Opcje

@PrzemekM tak jak podejrzewałem, Samsung umył ręce i nie widzi swojej odpowiedzialności.

"Przykro mi, że doszło do opisanej sytuacji, pragnę jednocześnie przekazać, że Gwarancja Producenta nie obejmuje tego typu objawów, które wynikają z działania czynnika zewnętrznego.
Jeśli sprzęt został zakupiony w naszym sklepie, proszę o skierowanie zgłoszenia z tytułu rękojmi, zaznaczając tę formę rozpatrzenia sprawy w formularzu.
Wyrażam nadzieję, że udzielone informacje spotkają się z Pana zrozumieniem"

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jankoval  no tak gwarancja tego nie obejmuje,  najlepiej gdyby zauważył Pan to uszkodzenie jak lodówka przyjechała...

A 14 dni na zwrot minęło?

Jankoval
Voyager
Opcje

@PrzemekM lodówka była fabrycznie zapakowana, zauważyłem to po rozpakowaniu. 14 dni nie minęło ale po pierwsze w trakcie montażu udało mi się z boku na dole już zarysować farbę oraz po drugie mam zostać bez lodówki? Opakowania już nie mam bo je wyrzuciłem, i kto ma pokryć koszty wysyłki? Myślałem, że Samsung robi porządne sprzęty ale się pomyliłem. Zgłosiłem jeszcze raz wszystko z tytułu rękojmi. Zobaczymy co odpiszą.

0 Like
Jankoval
Voyager
Opcje

@PrzemekM mały update:

Po zgłoszeniu raz jeszcze tego samego ale tym razem z tytułu rękojmi, Samsung postanowił wysłać do mnie serwis celem naprawy. Nie wiem tylko co mają mi naprawiać? Wymienią mi drzwi i szufladę, czy serwis stwierdzi, że to nie podlega naprawie bo uszkodzenie mechaniczne?

0 Like