Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

komunikat wstrzymano suszenie

(Temat utworzony: 11-11-2023 07:26 PM)
1528 Wyświetlenia
Jaco2007
First Poster
Opcje

Witam.

Nowy sprzęt pierwsze uruchomienie i smutna niespodzianka na każdym programie informacja po kilku minutach od uruchomienia programu "WSTRZYMANO", reset wyjęcie z gniazdka elektrycznego nie pomaga.  Kilkukrotnie próbowałem ponownego uruchomienia nawet na programie serwisowym porażka.

0 Like
17 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jaco2007  Dzień dobry

Proszę jeszcze podać model suszarki

0 Like
Jaco2007
First Poster
Opcje

SAMSUNG BESPOKE DV90BB7445GB,  udało się zakończyć program zimne powietrze 30'

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jaco2007  jak długo suszarka była odłączona od prądu przy resecie?

0 Like
Jaco2007
First Poster
Opcje

Około minut

0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Na mojej suszarce była informacja aby po montażu uruchomić konkretny program na pusto w celu przetestowania agregatu/pompy ciepła.
Dopiero po przejściu tego programu bez komunikatu przegrzaniu można było uznać że suszarka jest sprawna i gotowa do użytku.
Właśnie szukałem tego w instrukcji twojej suszarki i nie widzę takich zaleceń.
Może naklejka była....teraz nie pamiętam.
0 Like
Jaco2007
First Poster
Opcje

Nie zauważyłem takiej informacji aby przeprowadzić coś w rodzaju adaptacji czy formatowania układu itp.

Prawdopodobnie zakończy się wymiana na nową taka informację otrzymałem ze sklepu

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jaco2007  Proszę odłączyć na ok 15 20 minut

0 Like
cccccc1
Voyager
Opcje
Przed użyciem suszarki należy przeprowadzić kalibrację. , aby rozpocząć kalibrację. • Opróżnij bęben, po czym naciśnij i przytrzymaj przycisk • Po zakończeniu kalibracji zasilanie automatycznie wyłącza się i włącza. • Aby powtórzyć kalibrację, naciśnij i przytrzymaj przez 3 sekundy przycisk Ustawienia, po czym wybierz funkcję Kalibracja.

Instalacja

UWAGA Uruchom na 20 minut program Czas suszenia, aby sprawdzić, czy działa, grzeje i wyłącza się. Jeśli wyświetlany jest kod informacyjny HC, skontaktuj się z lokalnym centrum serwisowym.
0 Like
Jaco2007
First Poster
Opcje

zakończyło się wymianą sprzętu. Natomiast zaskoczony jestem opcją kalibracji o której ani słowa w instrukcji.

0 Like