Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmywarka dw50r4071bb komunikat 4c

(Temat utworzony: 31-07-2024 10:22 PM)
145 Wyświetlenia
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Witam. Mam nagły problem z moją zmywarka. Była zakupiona może z niespełna miesiąc temu i do tej pory działała bez zarzutów a nagle dziś zaczęła wyświetlać taki komunikat 4c ,(wiem.ze to odnośnie zaworu wody i czytalam w instrukcji co oznacza i jakie moga byc przyczyny). Nie było nic przestawiane, do tej pory działała normalnie,sprawdziłam sitko,wyczyściłam filtr, próbowałam wyłączyć na parę godzin i włączyć ponownie i lipa. Próbowałam inny program i jest to samo... jakieś pomysły co jeszcze mogę zrobić? Dziś rano było niskie ciśnienie wody w kranie ale już jest normalne. A zmywarka chyba po 5 próbie odpalenia parę minut słychać że chodzi zaś zaczyna buczeć i piszczeć i pojawią się te 4c ... 🙇‍♀️
0 Like
2 Odpowiedzi
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @Basia1994!

Warto sprawdzić węże, czy nie zagięły się w żaden sposób i czy są drożne. Buczenie zaś zazwyczaj oznacza pracę pompki spustowej, zatem warto też zerknąć do komory pod filtrem, gdzie się ona mieści. Niżej przesyłam link do artykułu, żeby łatwiej ją było zlokalizować: 

https://eu.community.samsung.com/t5/sprz%C4%99t-agd/poradnik-czyszczenie-filtra-b%C5%82%C4%99dy-lc-p...

Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Dzięki za odpowiedź. Zerknę i dam znać czy coś pomoglo
0 Like