11-03-2021 06:14 PM
Witam i proszę o pomoc. Piekarnik kupiony w 2017 roku więc dawno po gwarancji. Używany sporadycznie i nie połączony z wi-fi nigdy. Teraz nadszedł czas na zamieszkanie tu, gdzie jest zamontowany i poznanie jego możliwości. Niestety problem pojawia się na samym początku. Pomimo udostępniania sieci przez różnorodne urządzenia (telefony, tablety, rutery na kartę) piekarnik nie pokazuje żadnych dostępnych sieci wi-fi i nie mogę się z niczym połączyć. Próbowałam już wszystkiego, odłączałam piekarnik z gniazdka elektrycznego, usunęłam hasła dostępu, umieściłam urządzenia udostępniające najbliżej piekarnika, jak się da i nadal nic. Lista dostępnych sieci zawsze jest pusta. CO ROBIĘ NIE TAK? A może ten piekarnik to przereklamowany bubel za duże pieniądze? Zaczynam żałować, że go kupiłam☹️. Pomocy!
11-03-2021 11:34 PM
22-03-2021 07:38 PM
To i wszystko inne było próbowane juz wielokrotnie i nadal nic. Przy wyborze pozycji "ON" piekarnik próbuje wyszukać dostępne sieci, ale żadnej nie znajduje. Problem chyba leży gdzie indziej. Niestety.
23-03-2021 01:46 PM
Cześć @ANNAPA,
czy sieci WiFi to 2,4 GHz, czy 5? Próbowałaś użyć SmartThings?
23-03-2021 03:40 PM
Witam, WiFi udostępniałam 2.4 GHz i 5 też. Próbowałam wielokrotnie udostępniać nawet z najstarszej komórki jaką znalazłam w domu - Samsung S6 i Samsung GT-I9070 i nigdy piekarnik nie widział sieci - lista zawsze jest pusta. A co do SmartThings, to jak mam go użyć skoro piekarnik chce ode mnie najpierw sieć WiFi?
24-03-2021 02:23 PM
@ANNAPA Cześć,
Dzięki za informacje. Jeśli urządzenie faktycznie nie widzi żadnej dostępnej sieci Wi-Fi 2,4 GHz, to najlepiej sprawę zgłosić do autoryzowanego serwisu, który odnajdziesz pod tym adresem: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ Być może jest jakiś problem z modułem Wi-Fi.
24-03-2021 07:19 PM
Też tak myślę, bo próbowałam już wszystkiego :(. Dziękuję za pomoc.