06-02-2025
06:34 PM
– ostatnio edytowany
07-02-2025
10:35 AM
przez
OleksiiA
Czy ktoś z państwa posiada ten model pralki i ma z nią problem jeśli chodzi o dozowanie detergentów?
Użytkuję pralkę od listopada, używałam automatycznego systemu dozowania( płyn do prania plus płyn do płukania) i zauważyłam, że od kilku użyć pranie wcale nie ma żadnego zapachu, jakby było prane w samej wodzie. Dodatkowo z ubrań czuć, że jakby są niedoprane, nie mają świeżego zapachu. Ustawiłam teraz poziom użycia detergentów na średni i dalej nic się nie zmieniło. Spróbowałam dodać teraz proszek do prania do bębna i pranie dopiero teraz się doprało natomiast zapachu płynu do płukania nawet nie wyczuwam. Czy ktoś z Państwa miał taki problem i jakoś go rozwiązał?
(Zaobserwowałam po kilku praniach, ze detergentów minimalnie ubyło ale pranie nadal ma zapach samej wody)
06-02-2025 07:08 PM
@Malwina0000 Dzień Dobry
Rozumiem że zauważyła Pani że płynu ubywa po praniach tak? To oznacza że pralka pobiera płyn. Jeśli chce Pan, aby pranie pachniało bardziej intensywnie, proszę zmniejszyć ilość płukań- każde z nich powoduje wypłukiwanie detergentu z tkanin.
proszę wypróbować pranie z mniejszą ilością płukań na koniec cyklu. Zapach pozostający na ubraniach jest też zależny od samych detergentów i ich stężenia, proszę sprawdzić na opakowaniach, jaką dawkę zaleca producent.
26-03-2025 07:51 PM
Mam dokładnie taki sam problem jak Pani Malwina. Jednak zmniejszanie ilość cykli płukania nic nie pomaga. Pralka czyszczona praktycznie po każdym praniu, filtry także wyczyszczone. Dodam też że to nie jest moja pierwsza pralka samsunga 😁 proszę o pomoc
27-03-2025 04:10 PM
Cześć @Szymon1212!
Płyn do płukania ma głównie na celu zmiękczenie tkanin, zapach jest dodatkowym plusem. Jeśli chcesz, aby pranie mocno pachniało po wyjęciu z pralki, spróbuj użyć bardziej perfumowanych płynów, koncentratów do płukania. Jeśli pralka pobiera detergent, a zapach nie pozostaje tak mocny jak tego oczekujesz, to należy wypróbować inne środki chemiczne. 😉
3 tygodni(e) temu
Miałem podobny problem, proszę spróbować wyciągnąć szufladkę z pralki i dobrze ją wyczyścić, zwracając uwagę czy zaworek z tyłu szufladki jest drożny, u mnie z płynu do płukania zrobił się taki glut i zapchał wypływ.