26-10-2020 12:56 AM
Witam,
W dniu dzisiejszym na lodówce po zaniku zasilania i ponownym uruchomieniu na lodówce pojawił się błąd 4E.
Lodówkę wyłączałem z prądu na 10 minut i nic to nie wniosło. Tydzień temu pojawił się ten sam problem ale wówczas wyłączenie na 3 minut i ponowne włączenie rozwiązało problem.
Proszę o pomoc.
26-10-2020 01:43 PM
Cześć @WojFix.
To błąd czujnika NoFrost komory zamrażarki, dobrze byłoby wezwać serwis, żeby sprawdził czy coś z nim się dzieje.
02-11-2020 09:27 PM
Z zawodu od 10 lat jestem elektronikiem, co prawda nie w tej branży. Mogę prosić o pomoc. Śrubokręt i multimetr nie są mi obce.
03-11-2020 02:00 PM
Jeśli reset nie pomaga, a komunikat dalej się wyświetla, najlepiej zapytać bezpośrednio w serwisie. Nawet w przypadku napraw po gwarancji producent nie zaleca ingerencji w konstrukcję, a właśnie technicy mają szczegółową wiedzę, co może pomóc w przypadku danych objawów.
Jeśli jednak zdecydujesz się na kontakt z serwisem, to mapę autoryzowanych punktów znajdziesz TU.
22-11-2020 02:43 PM
Chciałem zrobić jak piszecie. Najbliżej mnie znajduje się serwis w Krakowie lub trochę dalej w Nowym Sączu. Kraków 3 dni już nie odbiera .... nie wiem co się dzieje a Nowy Sącz odebrał za co szacun ale Pani powiedziała że najwcześniej grudzień a jak zapytała o adres to dostałem informacje żeby dzwonić do Krakowa bo mój region (Bochnia) obsługuje Kraków. Ratujcie lodówka chłodzi zamrażarka działa dziwnie. Szuflady na samym dole tak jak by mroziły ale kostarka i pułki poniżej nie. Lodu nie produkuje. I słyszę cały czas dosyć wysokie obroty wentylatora.
pomoże ktoś zdalnie albo przyjedzie. Już tydzień się męczymy z żoną i szczerze jak serwis nie jest w stanie przyjechać mam ochote zmienić sprzęt na inną markę. A jak sie jakimś jedzeniem z dzieciakami potrujemy. Lodówka prz 4 dzieci to wiecznie pełna powinna byc a tu strach..
22-11-2020 02:52 PM — edytowano 22-11-2020 02:52 PM
@WojFix A nie możesz, zadzwonić na infolinie Samsunga tel.22 607 93 33 są dostępni przez całą dobę przez 7 dni.
22-11-2020 03:01 PM
Dzwonilem miły Pan kazal wykonać reset czyli wyłączyć lodówkę z prądu na 5-10minut ja nawet 15 wyłączyłem już wcześniej a jak to nie pomoże podał mi numer telefonu do Krakowa do serwisu i to koniec wsparcia był.
22-11-2020 03:07 PM
Zadzwoń jeszcze raz i dopytaj się, dlaczego serwis nie odbiera telefonu.
22-11-2020 03:23 PM
Spróbuje jutro. Bo serwis nie pracuje w niedziele i i tak nic nie sprawdzą i dam znać co i jak.
22-11-2020 03:27 PM
@WojFix Czy mam sam za ciebie zadzwoń na infolinie i zapytać się co się dzieje z tym serwisem ?